HOME  |  In de gemeente  |  Werk in Uitvoering  |  Aanleg bruggen in wijk Mannee

Aanleg bruggen in wijk Mannee

In opdracht van de gemeente is maandag 4 januari een start gemaakt met de aanleg van vijf nieuwe bruggen in de wijk Mannee. Deze bruggen zijn de laatste die we in het plan Mannee realiseren.

De bruggen worden geplaatst op of tussen de volgende straten:

  • Brug 1, Doornbosje-Karrelanden
  • Brug 2, Karrelanden – Karremansweidjes
  • Brug 3, Hilleweg
  • Brug 4, Karremansweidjes – Duvensteijn
  • Brug 5, Land van Jakes/Zilveren Schoe – fietspad Stelleweg

De bruggen 1 en 3 zijn verkeersbruggen voor alle verkeer, de andere bruggen zijn alleen voor fietsverkeer en voetgangers. Op de kaart in de PDF die hieronder te downloaden is, ziet u waar deze bruggen komen te liggen. U ziet ook in de andere bijlage de bijbehorende omleiding voor brug 1 en brug 3. De omleidingen voor de andere bruggen volgen in een later stadium.

Werkzaamheden

De bruggen worden in opdracht van de gemeente Goes aangebracht door aannemingsbedrijf Damsteegt. In eerste instantie beginnen zij met het prefabriceren van de bruggen en brugonderdelen in de fabriek. 

In verband met de bereikbaarheid van bewoners en belanghebbenden worden de bruggen in de volgorde van de nummering op de kaart aangelegd. Tijdens de werkzaamheden geven borden een omleiding aan.

De exacte data van de werkzaamheden worden telkens circa twee weken voorafgaand aan de start hiervan aan de direct betrokkenen/omwonenden gecommuniceerd door middel van een brief van de aannemer.

Wij proberen zoveel mogelijk om overlast tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Enige overlast is echter niet tegen te gaan. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Brug Karremansweidjes en Duvensteijn

Gemeente Goes realiseert binnenkort, in samenwerking met Aannemersbedrijf Damsteegt B.V., de verkeersbrug in de Hilleweg tussen Karremansweidjes en Duvensteijn. Tijdens deze werkzaamheden kunt u mogelijk wat overlast ervaren in de periode van maandag 8 februari t/m vrijdag 30 april 2021.

In verband met de weersomstandigheden is de planning aangepast waardoor deze verkeersbrug vervroegt wordt gerealiseerd en de werkzaamheden bij de verkeersbrug Karrelanden/Doornbosje even stil komen te liggen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de verkeersbrug Karrelanden/Doornbosje begin maart open gesteld en de verkeersbrug  Karremansweidjes/Duvensteijn wordt eind april open gesteld.

De nieuwe fietsbruggen tussen Karrelanden - Hilleweg en Duvensteijn - Karremansweidjes worden vanwege onvoorziene omstandigheden op een later moment gerealiseerd.

Uiteraard zullen wij er alles aan doen om de overlast tot een minimum te beperken. Tijdens de realisatie van de verkeersbrug blijft uw woning bereikbaar via Karrelanden/Doornbosje (deze weg wordt weer opengesteld) en via Duvensteijn/Karremansweidjes. Hieronder bij 'Te downloaden' vindt u de kaart met de omleiding.

Communicatie

Heeft u vragen? Voor technische vragen kunt u contact opnemen met Kristan Geelhoed, toezichthouder namens de gemeente Goes. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 303 241 21.

Voor algemene vragen kunt u terecht bij civiel projectleider C.W. van Belzen. Emailadres; c.van.belzen@goes.nl.

Ook kunt u contact opnemen met werkvoorbereider Roel Mooren van Aannemersbedrijf Damsteegt BV via 0183-35 90 27.