HOME  |  In de gemeente  |  Verbouwen: subsidies

Verbouwen: subsidies

Als woningeigenaar kunt u voor het verbouwen van uw woning voor verschillende leningen en subsidies bij de gemeente terecht. Op deze pagina vindt u een overzicht met al deze leningen en subsidies.

Lening

Is uw woning klaar voor de toekomst?

Met de lening Duurzaam en Langer Thuis, kunt u een lening afsluiten voor het verbouwen, en daarmee verduurzamen of levensloopbestendig maken van uw woning, óf allebei. Met een energiebesparende of duurzame aanpassing kunt u uw energierekening verlagen én helpt u het milieu een handje. Door een levensloopbestendige aanpassing kunt u langer in uw eigen woning blijven wonen. Lees hier meer over de lening.

Subsidies

Wilt u uw huis duurzamer maken, bijvoorbeeld door (extra) te isoleren of een warmtepomp aan te schaffen? Misschien kunt u hier subsidie voor krijgen. Er zijn hiervoor twee landelijke subsidies beschikbaar:

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Met de investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletketels. De regeling is voor zowel particulieren als voor zakelijke gebruikers. Lees hier meer over deze subsidie.

Subsidieregeling Energiebesparing eigen huis voor VvE

Gaat u als Vereniging van Eigenaren (VvE) voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. Lees hier meer over deze subsidie.

Vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en financieringsmogelijkheden?

Op het duurzaambouwloket.nl vindt u allerlei informatie over deze onderwerpen in de gemeente Goes. Zo vindt u hier bijvoorbeeld een subsidiecheck, bedrijven in de buurt en lokale initiatieven.