HOME  |  In de gemeente  |  Verbouwen: leningen en subsidies

Verbouwen: leningen en subsidies

Als woningeigenaar kunt u voor het verbouwen van uw woning voor verschillende leningen en subsidies bij de gemeente terecht. Op deze pagina vindt u een overzicht met al deze leningen en subsidies.

Leningen

Duurzaamheidslening

Uw huis verduurzamen?

Als huiseigenaar kunt u een duurzaamheidslening aanvragen voor een aantal energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, raamisolatie en dakisolatie. U kunt een duurzaamheidslening alleen aanvragen voor een bestaande woning. De lening bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. Lees hier meer over de duurzaamheidslening.

Blijverslening

Maak uw woning klaar voor de toekomst. 

Om een leven lang fijn te kunnen wonen, is het belangrijk dat uw woning klaar is voor de toekomst: een levensloopbestendig huis. De gemeente Goes wil graag dat u comfortabel, veilig en met plezier in uw woning kunt blijven wonen, ook als u een dagje ouder wordt of te maken krijgt met gezondheidsproblemen. Daarom helpen we u daarbij op weg. Lees hier meer over de blijverslening.

Subsidies

Wilt u uw huis duurzamer maken, bijvoorbeeld door (extra) te isoleren of een warmtepomp aan te schaffen? Misschien kunt u hier subsidie voor krijgen. Er zijn hiervoor twee landelijke subsidies beschikbaar:

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Met de investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletketels. De regeling is voor zowel particulieren als voor zakelijke gebruikers. Lees hier meer over deze subsidie.

Subsidieregeling Energiebesparing eigen huis voor VvE

Gaat u als Vereniging van Eigenaren (VvE) voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. Lees hier meer over deze subsidie.

Vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en financieringsmogelijkheden?

Op het duurzaambouwloket.nl vindt u allerlei informatie over deze onderwerpen in de gemeente Goes. Zo vindt u hier bijvoorbeeld een subsidiecheck, bedrijven in de buurt en lokale initiatieven.