HOME  |  In de gemeente  |  Starterslening

Starterslening

De Starterslening: zo wordt uw eerste huis tóch mogelijk!

Vaak is het als starter op de woningmarkt moeilijk om de financiering voor de aankoop van een woning rond te krijgen. Om hier toch voor in aanmerking te komen kunt u een starterslening afsluiten. Deze lening is er om het verschil te overbruggen tussen de maximale hypotheek die u kunt krijgen en de koopprijs van de woning. Met een starterslening kunt u extra geld lenen om de aankoop van een bestaande koopwoning te financieren. De startersleningen zijn de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij. De starterslening wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Goes, de Rijksoverheid en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Kijk voor meer informatie op www.svn.nl en kies Goes.

Isaura

Zo lukte het Isaura om een appartement in Goes te kopen, dankzij de starterslening. Via haar aankoopmakelaar hoorde zij van de starterslening. Zonder deze lening was het haar niet gelukt om op de woningmarkt 'ertussen' te komen. Lees hier haar verhaal. 

Voorwaarden starterslening

De basisvoorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor een starterslening zijn:

  • u heeft de leeftijd van minimaal 18 jaar op moment van aanvragen (geen leeftijdsgrens);
  • u gaat voor de eerste keer een eigen woning kopen;
  • u gaat zelf in de woning wonen waarvoor de starterslening wordt verstrekt;
  • als er meerdere aanstaande eigenaren zijn, wordt de lening alleen toegekend als beide voldoen aan de voorwaarden;
  • de regeling geldt voor de aankoop van bestaande koopwoningen in de gemeente Goes waarvan de aankoopkosten inclusief verbeterkosten niet hoger zijn dan € 190.000,-.

Starterslening aanvragen?

Voor het verlenen van startersleningen heeft de gemeente een budget beschikbaar. Als er veel aanvragen in korte tijd zijn verwerkt kan het voorkomen dat dit budget (tijdelijk) niet toereikend is voor het honoreren van een aanvraag voor een lening. Informeer daarom eerst via onderstaande contactgegevens of u een aanvraag kunt doen.

Om een starterslening aan te vragen vult u het gemeentelijk aanvraagformulier in (onderaan te downloaden). Stuur deze per post of via de mail naar de gemeente. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en geeft binnen acht weken een inhoudelijk akkoord (of niet). Als de gemeente inhoudelijk akkoord gaat, ontvangt u van de gemeente een toewijzingsbrief waarin de verdere procedure voor de aanvraag van een starterslening staat vermeld.

SVn beoordeelt daarna uw aanvraag op basis van een krediettoets inclusief een BKR-toets, vervolgens ontvangt u een offerte. De totale beoordelingsprocedure zal naar verwachting maximaal 8 weken duren. Bekijk hier de uitleg van SVn over de aanvraag van een starterslening.

Meer informatie?

Neem contact op met Mieke van den Bergh van de afdeling Omgeving & Economie via 06-34464968 of m.vanden.bergh@goes.nl

Meer informatie over kopen en huren vindt u op https://startenopdewoningmarkt.nl/