HOME  |  In de gemeente  |  Spoorproject

Spoorproject

Natuurlijk zien we de voordelen van ons station en de mogelijkheid om per spoor door het hele land  te reizen, maar we beseffen goed dat wie langs het spoor woont, last kan hebben van het geluid en soms ook van trillingen die de treinen teweeg brengen. We zijn daarom blij dat er al veel maatregelen zijn uitgevoerd om geluidsoverlast te beperken. Ook op het gebied van trillingen zijn stappen gemaakt. De kruiswissel heeft ProRail in oktober 2019 vervangen voor een enkele overloopwissel. Nadat alle maatregelen zijn uitgevoerd willen we een monitoringsonderzoek gaan doen.


Spooronderdoorgang
Sinds april 2020 is is de spooronderdoorgang open voor het verkeer. Op www.goesbeterbereikbaar.nl leest u meer over dit project en vindt u het laatste nieuws over het spoorproject. In 2018 is bovendien het kruispunt en spoorwegovergang Buys Ballotstraat/Patijnweg verbeterd.

De kosten van het Spoorproject, in totaal 36 miljoen, worden gedragen door Zeeland Seaports, de Provincie Zeeland, ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en de gemeente Goes.

Vragen over het spoorproject kunt u stellen aan projectmanager Victor de Vries via v.de.vries@goes.nl.

Alle actuele informatie over het spoorproject leest u op www.goesbeterbereikbaar.nl