HOME  |  In de gemeente  |  Slot Oostende

Slot Oostende

Slot Oostende is een unieke historische plek in de oude binnenstad van Goes. De laatste jaren is hier veel gebeurd: het oude slot werd ontwikkeld tot stadsbrouwerij, horecagelegenheid en bierwinkel. De authentieke restanten van Slot Oostende zijn hierbij grotendeels bewaard gebleven. Tussen de Singelstraat en de Wijngaardstraat is ook een doorsteek gemaakt. 

Rondleidingen

Wekelijks zijn er op wisselende dagen gratis rondleidingen in en rond Slot Oostende. Informatie en aanmelden via www.goesmarketing.nl.

Geschiedenis

Slot Oostende is een bijzonder onderdeel van de Goese geschiedenis. Het kasteel stamt in zijn eerste vorm uit de twaalfde eeuw en in de loop der eeuwen waren er steeds weer periodes van hernieuwde belangstelling voor het slot en zijn illustere bewoners en bezoekers. De 19e eeuw was zo’n periode waarin de oude verhalen zijn opgepoetst. Met name Jacoba van Beieren en haar belevenissen in Goes en slot Oostende mochten zich in een grote belangstelling verheugen. Lees meer over de geschiedenis van Slot Oostende op de website van ons gemeentearchief.

Meer informatie over Slot Oostende vindt u op www.slotoostende.nl.