HOME  |  In de gemeente  |  Ride for the Roses

Ride for the Roses

Goes is op zondag 15 september aanstaande, net zoals in 2008 en 2014, start- en finishplaats voor de landelijke Ride for the Roses van KWF, hét fietsevenement voor jong en oud. Een mooie dag met een fantastisch doel, want elke euro die we met elkaar ophalen, draagt direct bij aan projecten die een versnelling teweeg brengen in onderzoek naar kanker.

Start en finish

Door de organisatie zijn vier prachtige routes door het Zeeuwse uitgezet: ééntje van 10, één van 25, één van 50 en een tocht van 100 kilometer over onder andere de Zeelandbrug, Noordhaventoren en terug over de Stormvloedkering, Neeltje Jans en Nationaal Park Oosterschelde. Start en finish van alle fietstochten zijn in Goes, bij de Zeelandhallen. De 100 km-route wordt verreden in een groot peloton over afgezette wegen.

De 100 km-tocht start om 10.00 uur. De tochten van 50, 25 en 10 kilometer om circa 10.45 uur, aansluitend aan het peloton. Vanaf een uur of 13.00 uur verwachten we de eerste deelnemers weer binnen.

Verkeersmaatregelen deze dag

Om de doorkomsten in onze gemeente zo veilig mogelijk te laten verlopen, worden er door de organisatie en door de gemeente verschillende verkeersmaatregelen genomen. Uiteraard proberen we u daarbij zoveel mogelijk tegemoet te komen, maar aan enige hinder ontkomen we helaas niet.

Doorkomst 100 km-route in Wilhelminadorp en Goese Meer
De 100 km-route gaat via de Langeweg, de Brugstraat, de Oosthavendijk en de Krukweg richting de Kattendijksedijk. Deze passage vindt plaats tussen 12.40 en 13.10 uur en duurt zo’n 25 minuten. Een kwartier voor de passage is het niet meer mogelijk om over het parcours te rijden, kruisen kan nog wel. Zie ook bijgaand kaartje.

Doorkomst 100 km-route in Kattendijke
De 100 km-route gaat via de Kattendijksedijk naar de Oude Zeedijk. Deze passage vindt plaats tussen 12.45 en 13.15 uur en duurt zo’n 25 minuten. Een kwartier voor de passage is het niet meer mogelijk om over het parcours te rijden, kruisen kan nog wel. Zie ook bijgaand kaartje.

Doorkomst 100 km-route in Goes
De 100 km-route gaat via de Abbekindersezandweg, de Oostmolenweg, de ’s-Gravenpolderseweg, de Kloetingseweg, de Fruitlaan en de Anthony Fokkerstraat naar de Zeelandhallen. Deze passage vindt plaats tussen 13.45 en 14.15 uur ongeveer en duurt zo’n 25 minuten. Gedurende deze tijd is de ’s-Gravenpolderseweg voor de wijken Goes-Zuid en Ouverture bereikbaar via de wijk Aria. De wijk Overzuid kan de weg bereiken via één zijde van de rotonde Albertineplein, zie ook bijgaand kaartje. Een kwartier voor de passage is het niet meer mogelijk om over het parcours te rijden, kruisen kan nog wel.

Routes 10, 25 en 50 km
Op de routes van de 10, 25 en 50 km worden geen wegen afgesloten, maar wees ook daar bedacht op zeer veel fietsers.

Wij vragen u vriendelijk rekening te houden met bovenstaande en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen, zie ook de routekaartjes die u hieronder kunt downloaden.  

Parkeren

Deelnemers aan de tochten worden ter plaatse verwezen naar verschillende parkeerterreinen rondom de Zeelandhallen. Onze inwoners die deelnemen, vragen wij zoveel als mogelijk vanuit huis op de fiets naar de start te komen. Ook als u de fietsers wilt uitzwaaien of binnenhalen, komt u het beste met de fiets naar de Zeelandhallen.

Contact  

Heeft u vragen naar aanleiding van deze informatie? Wellicht vindt u een antwoord op de online pagina van de Ride for the Roses over bereikbaarheid of de pagina met veelgestelde vragen. Anders kunt u contact opnemen met projectleider Albert Boonman via (0113) 249 736 of a.boonman@goes.nl.

Dank u wel!

Wij willen u nu alvast van harte bedanken voor uw begrip en medewerking. Zien we u 15 september op de fiets of langs de route?