HOME  |  In de gemeente  |  Parkeren in Goes

Parkeren in Goes

Als inwoner, ondernemer en bezoeker van Goes heeft u een een aantal mogelijkheden om uw auto te parkeren. U kunt bijvoorbeeld als bewoner en ondernemer een parkeervergunning aanvragen of een abonnement nemen voor de parkeergarage. Als bezoeker kunt u uw auto parkeren in parkeergarage Centrum of op straat tegen verschillende tarieven. 

In het centrum van Goes geldt een parkeerverbodszone. Dit houdt in dat u uw auto enkel op de aangewezen plaatsen in de vakken mag parkeren. Binnen deze zone is sprake van betaald- en of vergunninghoudersparkeren. Het betaald parkeren en vergunninghoudersgebied is van kracht van maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 - 18.00 uur, donderdag van 09.00 - 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 - 17.00. Een uitzondering hierop zijn de Edisonstraat, Marconistraat, Heemskerkstraat en Braillestraat, oftewel de meubelboulevard. Betaald parkeren en vergunninghoudersgebied is hier van kracht op maandag t/m zaterdag van 09.00 - 15.00 uur. Gehandicapte bezoekers mogen met een geldige gehandicaptenparkeerkaart parkeren op zowel algemene gehandicaptenparkeerplaatsen als regulier betaalde parkeerplaatsen. In beide gevallen mag gratis geparkeerd worden. In het vergunninghoudersgebied dient een bezoeker met een geldige gehandicaptenparkeerkaart tevens in het bezit te zijn van een geldige vergunning op dagdeelkraskaarten.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende tarieven.

Overzicht van de verschillende tarieven
Locatie Tarief
Basistarief € 2,- per uur
Edisonstraat, Marconistraat, Heemskerkstraat en Braillestraat  € 0,50 per uur, vanaf 3e uur € 2,50
Koepoort, Dam, Damplein € 2,30 per uur
Parkeergarage Centrum basistarief € 2,- per uur
- Parkeergarage Centrum avond-/nachttarief en zon- en feestdagen € 2,- per keer
- Parkeergarage Centrum Koopavond (do 18.00 – 21.00 uur) € 1,- per keer
Dagkaart Hollandiaplein en Molenplein € 5,20

Op zon- en feestdagen kunt u op straat gratis parkeren. De aangewezen feestdagen voor 2021 zijn: 1 januari, 2e Paasdag, Koningsdag (27 april), Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag  en 1e en 2e Kerstdag (25 en 26 december). In de parkeergarage Centrum geldt het zon- en feestdagentarief (€ 2,- per keer).

Het parkeren van motorfietsen
Wanneer u uw motor in het gebied waar betaald parkeren geldt in een parkeervak zet, dan dient u ook parkeergeld te voldoen. Dit kunt u voldoen bij de betaalautomaat. Aan te raden is om het parkeergeld met bankpas te betalen. U kunt uw parkeergeld natuurlijk ook  voldoen middels het aanmelden bij een van de belparkeerproviders. Parkeert u uw motor in een parkeervak in het vergunninghoudersgebied, dan dient u in bezit te zijn van een parkeervergunning.

U mag uw motor ook parkeren op het trottoir. Zorgt u er dan voor dat u de doorgang niet blokkeert en dat voetgangers en rolstoelgebruikers er geen last van hebben. Parkeer uw motor ook niet voor deuren, vlak naast of op gehandicaptenparkeerplaatsen of op laad- en losplaatsen. Als u parkeert op het trottoir hoeft u niet te betalen en heeft u geen vergunning nodig. Bij geconstateerde overlast wordt er wel bekeurd.

Hieronder vindt u een overzichtskaart 'Parkeren in Goes'. In de bijbehorende toelichting kunt u lezen waar u met welke vergunning kunt parkeren.