HOME  |  In de gemeente  |  Parkeergarage Centrum

Parkeergarage Centrum

Parkeergarage Centrum bevindt zich midden in het centrum van Goes. Hierdoor is de loopafstand naar het winkelcentrum en het theater minimaal. Parkeren in parkeergarage Centrum biedt ook het grote voordeel van achteraf betalen.

Openingstijden

Dagelijks geopend van 07.00 uur tot 23.00 uur. Uitrijden na sluitingstijd mogelijk.

Tarieven

Dagtarief: € 2,- per uur. Het dagtarief geldt van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag 08:00-17:00.

Avond/-Nachttarief: € 2,- per keer. Dit tarief geldt op:

  • maandag t/m woensdag en vrijdag van 18.00 uur tot 08.00 uur (volgende dag)
  • donderdag van 21.00 uur tot 08.00 uur (volgende dag)
  • zaterdag van 17.00 uur tot 08.00 uur (volgende dag)
  • zondag van 08.00 uur tot 08.00 uur (volgende dag)

Op koopavond (donderdag van 18.00 uur tot 21.00 uur) geldt een speciaal koopavondtarief van € 1,- per keer.

Betaalmogelijkheden

In parkeergarage Centrum staan in totaal 4 betaalautomaten. Twee van de betaalautomaten staan in de voetgangersentree aan het Bleekveld, de andere twee staan in de voetgangersentree aan het Kolveniershof. U kunt betalen met uw Pinpas (contactloos), Creditcard (Visa en MasterCard) en met muntgeld. U hoeft niet gepast te betalen, de automaat geeft namelijk geld terug.

Aantal plaatsen

Parkeergarage Centrum is met 511 parkeerplaatsen de grootse openbare parkeergarage van Zeeland. Parkeren is mogelijk op een van de 7 parkeerdekken. In de parkeerkelder (verdieping -1) zijn 7 gehandicaptenparkeerplaatsen gerealiseerd. Op parkeerdek 3 vindt u 6 oplaadplaatsen voor elektrische voertuigen.

Het gebouw

De parkeergarage is ingericht met veel licht en heldere kleuren op elk parkeerdek. De lift is gedeeltelijk van glas, zodat er vanuit de lift overzicht is over de parkeerdekken. Elke etage kent zijn eigen kleur en etage nummer. De parkeervakken zijn extra ruim opgezet zodat u goed kunt in en uitstappen en makkelijk boodschappen kunt in- en uitladen.

Toilet

Dagelijks, tijdens de tijden waarop de beheerder aanwezig is, kan iedereen gratis gebruik maken van het openbare toilet dat gevestigd is in de voetgangersentree aan het Kolveniershof. Er is één toilet voor dames, heren en mindervaliden. Het openbare toilet heeft een automatische deur en is voorzien van een baby verschoontafel.

Waardekaarten

Tegenwoordig is het vergoeden van de parkeerkosten die uw klant maakt een normale zaak. Parkeergarage Centrum biedt hierin twee mogelijkheden.

  1. Waardekaarten voor eenmalig gebruik; deze waardekaarten bevatten een vaste waarde, uiteenlopend van EUR 0,50 ct tot EUR 5,- per kaart. Met het tegoed op de kaart kan uw klant zijn parkeerticket betalen. Als uw klant zijn parkeerticket in de betaalautomaat voegt en direct daaropvolgend de waardekaart invoegt, dan wordt het tegoed op de waardekaart in mindering gebracht op het te betalen bedrag. Deze kaart is na gebruik niet opnieuw te gebruiken, eventueel ongebruikt tegoed wordt niet gerestitueerd.
  2. Waardekaart voor meermalig gebruik; deze waardekaart werkt als het ware als een prepaid kaart. De waarden variëren van EUR 5,- tot EUR 25,- per kaart. Het te betalen bedrag in de parkeergarage wordt van het tegoed op de waardekaart afgetrokken, het resterende tegoed blijft op de kaart staan. Op deze manier kan uw klant meerdere malen parkeren met dezelfde waardekaart.

Uitrijkaarten

Een uitrijkaart is bedoeld voor bedrijven die bezoekers en/of klanten geheel tegemoet willen komen in de parkeerkosten. Uitrijkaarten worden uitsluitend in sets van 20 stuks verkocht. Het tarief is 10,- (incl. btw) per uitrijkaart.

Abonnementen

Het is mogelijk een abonnement aan te schaffen voor het parkeren in de parkeergarage. Hiervoor dient u het formulier onderaan deze pagina in te vullen. U kunt het formulier per e-mail insturen via parkeervergunning@goes.nl. 

 Er zijn drie soorten abonnementen:

soort abonnement

toegang tot parkeergarage parkeertijden binnen abonnement prijs 2021 per jaar (incl. BTW)

Parkeerabonnement 24/7

24u/7dg 24u/7dg € 750,-

Parkeerabonnement dag

24 u/7dg

Maandag t/m vrijdag 08.00 uur - 18.30 uur

Op overige tijden parkeren is mogelijk tegen geldend parkeertarief (per uur), te voldoen, voor uitrijden, bij een van de betaalautomaten.

€ 450,-

Parkeerabonnement nacht

24u/7dg

Maandag t/m vrijdag 17.30 uur – 09.30 uur (de volgende ochtend)
Zaterdag 17.00 uur t/m maandagochtend 09.30 uur

Op overige tijden parkeren is mogelijk tegen geldend parkeertarief (per uur), te voldoen, voor uitrijden, bij een van de betaalautomaten.

€ 300,-

Als u uw abonnement wil opzeggen, kunt u het formulier 'beeindiging abonnement parkeergarage Centrum' hiervoor gebruiken. Dit formulier vult u deels zelf in en kunt u per e-mail sturen naar parkeervergunning@goes.nl. Wanneer de einddatum van uw abonnement nadert, zal een afspraak gemaakt worden voor het inleveren van de abonnementspas en transponder bij de beheerder in de parkeergarage. Bij inlevering van de abonnementspas en transponder worden de overige gegevens op het formulier ingevuld door de beheerder van de parkeergarage. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de beheerders op telefoonnummer 0113 - 745 420. De beheerders zijn aanwezig op:

maandag, dinsdag en woensdag: 8.30 uur - 18.30 uur

donderdag: 12.00 uur - 21.30 uur

vrijdag: 12.00 uur - 18.30 uur

zaterdag: 08.30 uur - 18.30 uur

koopzondag: 14.00 uur - 17.00 uur

Buiten deze tijden is 24/7 contact mogelijk met surveillancedienst / meldkamer