HOME  |  In de gemeente  |  Open Monumentendag

Open Monumentendag

Zaterdag 14 september is het van 10.00 tot 17.00 uur weer Open Monumentendag. Met het landelijke thema ‘Plekken van plezier’ krijgen monumentale plekken waar mensen voor hun plezier naartoe gingen, of nog steeds gaan, extra aandacht.

Open Monumentendag is één van de grootste culturele evenementen van Nederland. In heel Nederland zijn duizenden monumenten gratis te bezoeken. Ook in Goes en in de omliggende dorpen kunt u een kijkje nemen bij het cultureel erfgoed. In veel van deze monumenten zijn inmiddels restaurants, lunchcafés of andersoortig vermaak gerealiseerd. Met recht dus 'Plekken van Plezier' te noemen. 

Ga deze dag al fietsend, lopend, met de pendelbus, met de huifkar of met de eigen auto op stap en laat u verrassen door de vele mooie panden en hun geschiedenis, die onze gemeente rijk is.

In de speciale Open Monumentendagkrant vindt u het volledige programma en de monumenten die deze dag geopend zijn. 

Komt u ook op 14 september?

Wijziging in programma!
In de krant staat dat de Goederenloods bij de stoomtrein geopend is en dat de trein rijdt. Dit is helaas niet juist! Zowel de Goederenloods als de trein zijn op zaterdag gereserveerd voor een besloten gezelschap. Het terrein en het tractiegebouw zijn wel geopend.