HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Werkzaamheden rondom het spoor op het Stationspark

Werkzaamheden rondom het spoor op het Stationspark (10-04-2018)

Misschien heeft u het al gezien, er wordt druk gewerkt rondom het spoor! Op verschillende plaatsen op het Stationspark ter hoogte van het spoor worden er werkzaamheden uitgevoerd.

Zo heeft VolkerRail een aantal portalen van de bovenleiding van het spoor aangepast en dichter op het spoor gezet. Verder zijn de kabels verlegd en is de drainage vernieuwd en er zijn keerwanden aangebracht. Als laatste wordt er nog een nieuw hekwerk geplaatst.

We hebben een deel van het voormalig spoorterrein inmiddels in gebruik genomen. Dit terrein is vrijgekomen, omdat in 2014 de twee rangeersporen verwijderd zijn tijdens het groot onderhoud van ProRail. Op de vrijkomende grond wordt door Aannemingsbedrijf De Voogd Grijpskerke gewerkt aan de aanleg van 150 gratis parkeerplaatsen. Inmiddels is de aannemer gestart met het bestraten van het parkeerterrein.

Dit  nieuwe P&R terreinleggen we aan, omdat het huidige P&R terrein aan beide kanten van de M.A. De Ruijterlaan komt te vervallen om plaats te maken voor de onderdoorgang. Meer informatie over deze werkzaamheden leest u hier.
 

Ook in opdracht van ProRail wordt gewerkt. Strukton is op verschillende plekken langs het spoor bezig met de bouw van de schermen, zo ook bij de Van der Spiegelstraat.

Voor meer informatie over de bouw en de voortgang heeft ProRail onlangs ook een update geplaatst.

Tot slot zijn door AntonRail nog afrondende werkzaamheden uitgevoerd aan de perronvernieuwing.