HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Voortaan meer keuze bij mobiel parkeren in Goes

Voortaan meer keuze bij mobiel parkeren in Goes (04-01-2018)

Dit item is verlopen op 31-01-2018.

Vanaf deze week kunt u in Goes voor het parkeren op straat gebruik maken van elke in Nederland actieve provider voor mobiel parkeren.

Tot nu toe waren er in Goes slechts zes providers actief, vanaf nu zijn dit er 17, hier zitten enkele providers tussen die ook in België actief zijn.

De gemeente Goes wil met deze extra service het betalen voor parkeren klantvriendelijker maken. Parkeerders betalen de werkelijke parkeertijd achteraf, het is niet nodig om vooraf in te schatten hoe lang geparkeerd zal worden. Mobiel parkeren kan door te bellen, te sms’en of een parkeertransactie via een app op een mobiel apparaat te starten.

Om van mobiel parkeren gebruik te maken, dient u zich eenmalig te registreren bij één van de volgende aanbieders:
ANWB parkeren, Ease2pay, EasyPark, GoSparc, MKB Brandstof, Multi Tank card, My Order, ParkD, Park-line, Parkmobile, Parksen, Q-park, SMS Parking, Stadsparkeren, Sunhill, Ulu en Yellowbrick.

Registratie vindt plaats via de websites of in de app van deze bedrijven. Direct of binnen enkele dagen na registratie ontvangt u een bevestiging. De maandelijkse abonnementskosten variëren per aanbieder van € 0,00 tot € 7,00 (excl. de verschuldigde parkeerbelasting).

Voor het mobiel parkeren is geen identificatiemiddel nodig achter de voorruit (het bekende parkeerticket). Het kenteken van de auto geldt als identificatie. Tijdens het registreren bij de aanbieder wordt naar het kenteken en eventueel het mobiele nummer gevraagd.

Hoe werkt mobiel parkeren?

  • U parkeert uw auto op een parkeerplek waar betaald parkeren van kracht is en zoekt vervolgens het mobiele zonenummer. Dit zonenummer vindt u in de app op basis van uw gps-locatie, of op het bord dat boven de parkeerautomaat is bevestigd. Dit zonenummer is gekoppeld aan de locatie en het daar geldende parkeertarief.
  • Met een telefoontoestel waarvan het telefoonnummer bekend is bij de provider belt of sms’t u vervolgens om uzelf aan te melden. U meldt zich aan door het zonenummer in te toetsen. Dit kan uiteraard ook via de app van de aanbieder van mobiel parkeren.
  • Na het bevestigen van het zonenummer staat u als parkeerder geregistreerd. Als u stopt met parkeren op die locatie, meldt u zich op dezelfde manier af. Lukt dat niet, dan kunt u altijd afmelden via een van de andere manieren (bellen, sms-en, via website of app).

Parkeercontroleurs scannen met hun handterminal de kentekenplaat: Zo kunnen zij zien of de auto is aangemeld voor die locatie. Zo niet, dan schrijft de parkeercontroleur een boete (naheffingsaanslag) uit.

Achteraf, bijvoorbeeld maandelijks, rekent de aanbieder alle parkeerkosten af via automatische incasso, of dit wordt verrekend met een elektronische portemonnee.

Voor actuele informatie over mobiel parkeren in de gemeente Goes kunt u kijken op de website van de gemeente: www.goes.nl/belparkeren.