HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Vergunning kermis Goes verleend

Vergunning kermis Goes verleend (14-09-2020)

Dit item is verlopen op 09-10-2020.

Burgemeester Margo Mulder heeft besloten tot het verlenen van een vergunning voor de kermis in Goes van 25 september tot en met 8 oktober op het terrein van de Zeelandhallen. 

Reden

De reden dat de kermis nu alsnog kan doorgaan is dat COVID-19 dashboardcijfers in Zeeland op dit moment op groen staan en dat er voldoende veiligheids- en hygiënemaatregelen worden genomen. De Veiligheidsregio Zeeland is akkoord met het veiligheidsprotocol en adviseerde positief.

Besmettingen

Eerder werd er geen vergunning verleend voor de kermis in augustus. De reden daarvoor was dat er op dat moment een flinke opleving van COVID-19 besmettingen was in Goes, waardoor verpleeg- en verzorgingstehuizen beperkende bezoekersmaatregelen namen. De opleving in besmettingen was vooral onder jongeren, dé belangrijkste doelgroep van de kermis.

Veiligheidsprotocol

Het veiligheidsprotocol van de kermis is goedgekeurd door de Veiligheidsregio. Er zijn speciale looproutes, en er is bij de Zeelandhallen meer dan voldoende ruimte met brede paden. Bezoekers boven de 18 jaar mogen alleen binnen 1,5 meter in een attractie met elkaar als zij uit hetzelfde huishouden komen. Bezoekers onder de 18 krijgen bij de ingang een herkenbaar polsbandje. De kermis loopt een langere periode mede om het aantal bezoekers zoveel mogelijk te spreiden.

Anders dan anders

Burgemeester Margo Mulder: ‘We zien voldoende redenen om de kermis op een andere, maar veilige manier te laten doorgaan. De locatie en maatregelen zullen de kermis anders dan anders maken, maar we zijn blij dat het op deze manier en op dit moment wel kan.’