HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Veranderingen openbare straatverlichting

Veranderingen openbare straatverlichting (06-12-2018)

De komende tijd vinden er werkzaamheden plaats aan de openbare straatverlichting.

Centrum Goes

Het is misschien wat donkerder dan u gewend bent op sommige plekken in het centrum in Goes. Dit komt, omdat de materialen van de lantaarnpalen in het centrum niet meer leverbaar zijn. We vinden het belangrijk dat het veilig blijft in de binnenstad en de beeldkwaliteit hoog blijft, daarom wordt alle straatverlichting in de binnenstad op termijn vervangen. Dit kan wel wat langer duren dan dat u van ons gewend bent, onze excuses daarvoor. 

Als tijdelijke maatregel bouwen we de huidige armaturen zo snel mogelijk om met een andere lamp er in. Het vervangen van de lantaarnpalen blijft wel noodzakelijk na deze ombouw vanwege het moeilijk onderhouden van de verlichting.Goese Polder
In de Goese polder staat veel straatverlichting. Van heel Goes staat er ongeveer 1/5 deel (20% ) van de straatverlichting in de Goese Polder. Dit is evenveel als in heel Kloetinge, ’s-Heer Arendskerke, ’s-Heer Hendrikskinderen en Wilhelminadorp bij elkaar. Dit gaat iets veranderen. De straatverlichting wordt teruggebracht naar de wettelijke hoeveelheid, hiermee gaan we lichtvervuiling tegen en blijft het veilig op straat. De lampen worden vervangen door LED verlichting. Dit gaat in vier fasen, de eerste fase is bijna klaar.

Is er een lichtmast kapot? Laat ons dit dan weten door te melden via www.ovstoringzeeland.nl