HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Veiligheidsregio: 'Aantal coronabesmettingen is wake-up call'

Veiligheidsregio: 'Aantal coronabesmettingen is wake-up call' (21-07-2020)

Dit item is verlopen op 04-08-2020.

De Zeeuwse Veiligheidsregio is alert na de stijging van het aantal coronabesmettingen in Goes en Zeeland.

"In Zeeland is – net als in de rest van Nederland – een toename in het aantal besmettingen te zien. Dat baart zorgen. De meest actuele cijfers tonen wel een minder snel stijgende lijn ten opzicht van vorige week, maar cijfers zijn en blijven een momentopname. Op dit moment zijn er 102 positief geteste personen in Zeeland sinds 1 juli 2020 (er moeten nog testresultaten binnenkomen). 68 personen daarvan zijn afkomstig uit de regio Goes. 

Bas van den Tillaar, plv. voorzitter van VRZ: “Het is zorgelijk dat er in Nederland een toename is van het aantal corona besmettingen. De opleving in Goes is een concreet voorbeeld dat we nog niet van het virus af zijn. Als overheid zitten we hier gezamenlijk bovenop en houden het onverminderd in de gaten.  Wij maken hierbij gebruik van het inzicht en advies van GGD Zeeland op basis van bron- en contactonderzoek. We zijn alert. En vragen met klem inwoners dat ook te zijn. Gebruik gezond verstand, houd u aan de 1,5 meter afstand, vermijd drukte, was uw handen regelmatig en laat u testen bij klachten die passen bij het coronavirus. Het kan niet vaak genoeg worden benadrukt. Alleen samen krijgen we het virus onder controle." Het volledige bericht is te lezen op het liveblog van 21 juli  van de Veiligheidsregio Zeeland.

Burgemeester Margo Mulder sluit hierbij aan met een boodschap voor alle Goesenaren:

"Ondanks de opleving van het aantal coronabesmettingen in Zeeland en Goes neemt de Veiligheidsregio nog geen aanvullende maatregelen. Dat is natuurlijk fijn. Tegelijkertijd maakt het ons nog meer bewust van onze verantwoordelijkheden. Ik merk aan de gesprekken die ik heb en de opmerkingen die ik krijg, dat inwoners er heel verschillend over denken.

Ik kan me ook goed voorstellen dat iemands persoonlijke situatie bepaalt hoe je denkt over de richtlijnen waar we ons aan moeten houden. Als je gezond en vol energie in het leven staat, dan voelt dat misschien anders dan wanneer je op leeftijd bent of een kwetsbare gezondheid hebt.

Als gemeente doen we ons best om ruimte te maken voor iedereen. Dat is niet altijd eenvoudig en je kunt het niet goed doen voor iedereen. Maar we zijn en blijven sámen Goes. Ik ben trots op de inzet van Goesenaren. Trots op de bereidheid -ook van jonge mensen- om zich te laten testen. Trots op ondernemers en medewerkers die het mogelijk maken onze dagelijkse dingen te doen. Trots op iedereen die zijn best doet om zich aan de richtlijnen te houden, hoe moeilijk dat soms ook is!

Tegen degenen die het lastig vinden om vol te houden wil ik graag zeggen: we doen dit samen én voor elkaar. Voor die buurman die wél angstig en kwetsbaar is of voor die bewoner van het verpleeghuis voor wie familiebezoek zo belangrijk is.

We kunnen niet alles in regels gieten en met boetes afdwingen. Dat past ook niet bij Goes en de Goesenaren. Op allerlei andere manieren doen we als gemeente ons best en blijven dat doen. Maar laten we het vooral samen blijven doen. Ook als je jezelf niet kwetsbaar voelt, respecteer die anderen die zich wel kwetsbaar voelen. We blijven Goes voor elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle."