HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Update: maatregelen tegen verspreiding coronavirus verlengd

Update: maatregelen tegen verspreiding coronavirus verlengd (01-04-2020)

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Nederland zijn op dinsdag 31 maart verlengd. De meeste maatregelen gelden nu tot en met dinsdag 28 april. Sommige besluiten zijn zelfs tot maandag 1 juni aanstaande van kracht. De gemeente Goes volgt deze lijn.

De maatregelen zijn:

 • Kinderdagverblijven blijven tot dinsdag 28 april gesloten en scholen zijn tot de meivakantie dicht. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
 • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
  Heeft u een cruciaal beroep? Neem dan contact op met de school of kinderopvang van uw kind(eren). De school of kinderopvang laat u weten op welke locatie uw kind(eren) opgevangen kan (kunnen) worden.
 • Docenten organiseren onderwijs op afstand voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
 • Alle eet- en drinkgelegenheden blijven tot en met dinsdag 28 april dicht. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten).
 • Sport- en fitnessclubs, sauna’s en sexclubs zijn tot en met dinsdag 28 april gesloten. Coffeeshops mogen open blijven voor het afhalen van bestellingen.
 • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
 • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
 • Hogescholen en universiteiten is verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
 • Bijeenkomsten zijn verboden.

Hulp voor ondernemers

Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, te helpen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt EZK de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Ondernemers in bijvoorbeeld de horeca of reisbranche die last ondervinden omdat klanten thuisblijven of de zaak tijdelijk dicht moet, kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Meer informatie over de mogelijkheden kunnen ondernemers opvragen bij het adviesteam van de Kamer van Koophandel.

Meer informatie op www.rijksoverheid.nl/coronavirus en www.zeelandveilig.nl/coronavirus.

Noodverordening toeristische sector

Vrijdagmiddag is door het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Zeeland de nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze heeft gevolgen voor de toeristische sector. Verblijven op een plek waar nachtrecreatie mogelijk is, is toegestaan tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Handhaving hierop vindt plaats tussen 19.00 uur 's avonds en 7.00 uur 's morgens.

Op de website ZeelandVeilig.nl treft u een overzicht van vragen en antwoorden aan. Heeft u een vraag met betrekking tot toeristisch ondernemerschap, waarvan het antwoord niet in het overzicht van vragen en antwoorden staat, dan kunt u op zaterdag 28 maart contact opnemen met het tijdelijk toeristisch loket van de samenwerkende Zeeuwse gemeenten via het nummer: 14 0115. Het telefoonnummer is uitsluitend op zaterdag bereikbaar van 10.00 – 14.00 uur. Vanaf maandag 30 maart kunt u contact opnemen met uw eigen gemeente.