HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Update dienstverlening in verband met coronavirus

Update dienstverlening in verband met coronavirus (01-04-2020)

We blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijks werk de richtlijnen van de landelijke overheid. Aan u vragen we alleen op het Stadskantoor te komen als u geen verkoudheids- of griepklachten heeft. Zo werken we samen aan de bestrijding van het coronavirus.

Aanpassingen dienstverlening

In verband met de aanvullende maatregelen die het kabinet heeft genomen tegen de verspreiding van het coronavirus, hebben wij een aantal diensten aangepast:

 • Het is op dit moment niet mogelijk om digitaal afspraken te maken. Afspraken kunnen alleen nog telefonisch worden gemaakt via 14 0113. Samen met u bekijkt een medewerker of een afspraak op korte of langere termijn kan plaatsvinden. Dit om onnodig persoonlijk contact te vermijden.
 • De kinderboerderij in de Hollandsche Hoeve is gesloten
 • De leeszaal van het archief is gesloten
 • De receptie van de Troelstralaan is alleen nog telefonisch bereikbaar via 14 0113
 • De wethoudersspreekuren vinden telefonisch plaats. Wilt u hier gebruik van maken, dan kunt u zich vooraf aanmelden via telefoonnummer (0113) 249 607.

Heeft u een afspraak bij het RNI loket (Registratie Niet Ingezetenen)?

 • Graag vroeg mailen als u besluit om niet te komen
 • Zorg dat u op tijd bent
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers
 • Kom niet met grote groepen tegelijk naar het Stadskantoor
 • Bij griep/verkoudheid/koorts verzoeken wij u niet langs te komen en de afspraak af te zeggen
 • Een afspraak maken kan langer duren dan normaal

Vuilnis, openbare ruimte en calamiteiten

Voor diensten in de buitenruimte zijn geen wijzigingen. Het ophalen van vuilnis, het beheer van de openbare ruimte en het opvolgen van meldingen / calamiteiten gaan gewoon door.

Oud papier

Oud papier haalt de gemeente vanaf dinsdag 24 maart alleen nog op in de binnenstad van Goes. Spaar daarom het oud papier zoveel mogelijk op totdat de gemeente het weer bij u ophaalt. Breng alleen als het echt noodzakelijk is oud papier naar de milieustraat.

Milieustraat

Vanwege de enorme drukte op de Zeeuwse milieustraten ondersteunen vanaf vrijdag 20 maart (voorlopig tot en met zaterdag 4 april) verkeersregelaars de toegangsdosering op alle milieustraten in Zeeland, dus ook in Goes.

Op de milieustraat wordt slechts een beperkt aantal voertuigen/mensen toegelaten om afval te lossen. Zodra een auto het terrein verlaat, wordt een nieuw voertuig toegelaten. Mogelijk ontstaan hierdoor wachtrijen buiten de poort. We vragen hiervoor uw begrip en het belang van uw ieders veiligheid en vooral ook die van onze medewerkers. 

Enkele richtlijnen op de milieustraat: 

 1. Houd voldoende afstand tot elkaar en onze beheerders (minimaal 1,5 meter)
 2. Laat kinderen thuis of in de auto als u naar de milieustraat komt
 3. Sorteer uw afval alvast thuis, zodat u snel kunt lossen in één van de containers

Warenmarkten

Net als de supermarkten blijven de warenmarkten op de Grote Markt in Goes (op dinsdag en zaterdag) geopend. Het is alleen niet de bedoeling dat er ter plaatse eten en drinken wordt genuttigd. Ook vragen we u hier natuurlijk de voorgeschreven maatregelen in acht te nemen zoals 1,5 meter afstand houden van elkaar, ga bij voorkeur niet met het hele gezin boodschappen doen en raak elkaar niet aan bij betalingen.  

GR de Bevelanden, afdeling Werk, Inkomen en Zorg

Vanaf maandag 16 maart werkt de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van GR de Bevelanden met ‘een aangepaste dienstverlening’. Deze is tot en met 28 april zoveel mogelijk gericht op digitaal en telefonisch contact.

 • Indien er sprake is van een spoedgevallen of crisissituatie dient u dit direct aan ons te melden via de mail of telefonisch.
 • Heeft u post die u af wilt afgeven? Dan kunt u dit in de brievenbus gooien. Deze brievenbus staat voor de ingang van het Stadskantoor te Goes.
 • Contact met uw contactpersoon vindt telefonisch plaats. Er vinden geen Wmo Huisbezoeken plaats. Voor intakes belt u naar (0113) 239 100.
 • Voor andere vragen, bijvoorbeeld over de status van een aanvraag of de betaling van uw uitkering, kunt u contact opnemen met onze Klant Contact Centrum via telefoonnummer
  (0113) 239 100, van maandag tot en met donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur en vrijdag van 08.30 - 12.30 uur.

Door bovenstaande maatregelen kan het zijn dat de wachttijden aan de telefoon langer zijn of dat uw contactpersoon de komende dagen lastiger te bereiken is. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Op de website van het RIVM vindt u vragen en antwoorden en de meest actuele informatie over het coronavirus: www.rivm.nl/coronavirus.

Landelijk publieksinformatienummer 

Hebt u vragen over het coronavirus? Bel dan met het landelijke publieksinformatienummer 0800 1351. Het nummer is vanuit het buitenland te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Telefonisch vragen stellen over het coronavirus is dagelijks mogelijk tussen 8.00 uur en 20.00 uur.