HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Update dienstverlening in verband met coronavirus

Update dienstverlening in verband met coronavirus (14-10-2020)

We blijven u zo goed mogelijk van dienst en volgen in ons dagelijks werk de richtlijnen van de landelijke overheid. Aan u vragen we alleen op het Stadskantoor te komen als u geen verkoudheids- of griepklachten heeft. Zo werken we samen aan de bestrijding van het coronavirus.

Aanpassingen dienstverlening

In verband met de maatregelen die het kabinet heeft genomen tegen de verspreiding van het coronavirus, hebben wij een aantal diensten aangepast:

 • De receptie van de Troelstralaan is alleen nog telefonisch bereikbaar via 14 0113

Heeft u een afspraak bij het RNI loket (Registratie Niet Ingezetenen)?

 • Graag vroeg mailen als u besluit om niet te komen;
 • Zorg dat u op tijd bent;
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers;
 • Kom niet met grote groepen tegelijk naar het Stadskantoor;
 • Bezoekt u het Stadskantoor, draag dan een mondkapje;
 • Bij griep/verkoudheid/koorts verzoeken wij u niet langs te komen en de afspraak af te zeggen;
 • Een afspraak maken kan langer duren dan normaal.

Vuilnis, openbare ruimte en calamiteiten

Voor diensten in de buitenruimte zijn geen wijzigingen. Het ophalen van vuilnis, het beheer van de openbare ruimte en het opvolgen van meldingen / calamiteiten gaan gewoon door.

Milieustraat

Vanwege de enorme drukte op de Zeeuwse milieustraten ondersteunen verkeersregelaars de toegangsdosering op alle milieustraten in Zeeland, dus ook in Goes. Wees alstublieft terughoudend met het bezoeken van de milieustraat. Is het echt noodzakelijk en heeft u geen gezondheidsklachten?

Op de milieustraat wordt slechts een beperkt aantal voertuigen/mensen toegelaten om afval te lossen. Zodra een auto het terrein verlaat, wordt een nieuw voertuig toegelaten. Mogelijk ontstaan hierdoor wachtrijen buiten de poort. Als u aansluit in een lange rij tegen sluitingstijd kan het zo zijn dat u niet aan de beurt komt. Houd hier alstublieft rekening mee. We vragen hiervoor uw begrip.

Enkele richtlijnen op de milieustraat: 

 1. Houd voldoende afstand tot elkaar en onze beheerders (minimaal 1,5 meter)
 2. Laat kinderen thuis of in de auto als u naar de milieustraat komt
 3. Sorteer uw afval alvast thuis, zodat u snel kunt lossen in één van de containers

Warenmarkten

Net als de supermarkten blijven de warenmarkten op de Grote Markt in Goes (op dinsdag en zaterdag) geopend.Ook vragen we u hier natuurlijk de voorgeschreven maatregelen in acht te nemen zoals 1,5 meter afstand houden van elkaar, ga bij voorkeur niet met het hele gezin boodschappen doen en raak elkaar niet aan bij betalingen.  

Hulpvraag en -aanbod

De gemeente Goes en SMWO zetten maatregelen in om mensen en organisaties hulp te bieden tijdens de coronacrisis. Er is een telefoonteam en e-mailadres beschikbaar. Het telefoonteam is er voor inwoners en organisaties uit de gemeente Goes die iets willen betekenen of hulp nodig hebben. Het telefoonteam kan proberen hulp of ondersteuning te bieden bij initiatieven voor hulp aan anderen. Heeft u het zelf moeilijk? Of heeft u behoefte aan een praatje of een luisterend oor? Ook dan staat het telefoonteam voor u klaar. De telefoonlijn is bereikbaar via (0113) 277 111 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 12.00 en van 13.00 – 17.00. Het e-mailadres info@smwo.nl is hier ook voor te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om via de ‘vacaturebank’ van www.vrijwilligerspuntgoes.nl hulpvragen in relatie tot het coronavirus en hulpaanbod aan elkaar te koppelen.

GR de Bevelanden, afdeling Werk, Inkomen en Zorg

De afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) van GR de Bevelanden met ‘een aangepaste dienstverlening’. Deze is momenteel zoveel mogelijk gericht op digitaal en telefonisch contact.

 • Indien er sprake is van een spoedgevallen of crisissituatie dient u dit direct aan ons te melden via de mail of telefonisch.
 • Heeft u post die u af wilt afgeven? Dan kunt u dit in de brievenbus gooien. Deze brievenbus staat voor de ingang van het Stadskantoor te Goes.
 • Contact met uw contactpersoon vindt telefonisch plaats. Er vinden geen Wmo Huisbezoeken plaats. Voor intakes belt u naar (0113) 239 100.
 • Voor andere vragen, bijvoorbeeld over de status van een aanvraag of de betaling van uw uitkering, kunt u contact opnemen met onze Klant Contact Centrum via telefoonnummer
  (0113) 239 100, van maandag tot en met donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur en vrijdag van 08.30 - 12.30 uur.

Door bovenstaande maatregelen kan het zijn dat de wachttijden aan de telefoon langer zijn of dat uw contactpersoon de komende dagen lastiger te bereiken is. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Op de website van het RIVM vindt u vragen en antwoorden en de meest actuele informatie over het coronavirus: www.rivm.nl/coronavirus.

Landelijk publieksinformatienummer 

Hebt u vragen over het coronavirus? Bel dan met het landelijke publieksinformatienummer 0800 1351. Het nummer is vanuit het buitenland te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Telefonisch vragen stellen over het coronavirus is dagelijks mogelijk tussen 8.00 uur en 20.00 uur.