HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Tweede inwoner van Goes positief getest op coronavirus

Tweede inwoner van Goes positief getest op coronavirus (10-03-2020)

Dit item is verlopen op 17-03-2020.
Corona

Update Corona Goes – 10 maart 2020

GGD Zeeland heeft vanmiddag laten weten dat een tweede inwoner van Goes positief getest is op het coronavirus (COVID-19).

Locoburgemeester Derk Alssema:

“Hoewel we natuurlijk met zijn allen hoopten dat het bij één geval zou blijven, waren we voorbereid op dit nieuws, evenals de instanties die hard voor ons allemaal aan het werk zijn. De patiënt maakt het naar omstandigheden goed en vanaf hier wens ik deze persoon en de gezinsleden sterkte toe.

Ik begrijp heel goed dat dit vragen oproept. GGD Zeeland heeft mij laten weten dat er geen reden voor ongerustheid is. Dit betekent voor inwoners van de gemeente Goes, en de rest van Zeeland, dat het dagelijkse leven gewoon door kan gaan. Natuurlijk blijven de hygiënemaatregelen gelden zoals vaak en goed de handen wassen, geen handen schudden, niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit lijken simpele maatregelen, maar zo verkleinen we samen de kans dat de ziekte zich in Zeeland kan verspreiden.”

Vragen?
Met vragen over uw eigen gezondheid kunt u altijd bellen met uw eigen huisarts.

Met algemene vragen over het virus kunt u ook bellen naar 0800-1351.

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van GGD Zeeland of het RIVM .  

Actuele reisinformatie vindt u op Nederlandwereldwijd.

Verder blijven de bekende adviezen gelden voor de hand- en hoesthygiëne:

Handen wassen met zeep;

Niezen/hoesten in de elleboog;

Papieren zakdoekjes gebruiken;

Geen handen schudden.