HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Toegankelijke bushaltes in Goes

Toegankelijke bushaltes in Goes (22-02-2021)

Dit item is verlopen op 08-03-2021.

De gemeente Goes is in 2010 gestart met het toegankelijk maken van bushaltes. Dit met als doel om het in- en uitstappen in de bus voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Met de grootschalige aanpassing van het busstation NS in 2020, is het project afgerond. In totaal zijn de 26 belangrijkste perrons aangepast.

Voor de keuze van de bushaltes is geconcentreerd op de belangrijkste en drukste haltes. De aangepaste haltes zijn vooral te herkennen aan geleidelijnen, zwart-witte tegels en een verhoogd perron. De aanpassingen maken instappen voor mensen die slecht ter been zijn of minder goed zien makkelijker, maar het helpt eigenlijk alle reizigers. Er is nu meer ruimte op de perrons en men kan zonder hoogteverschil de bus instappen.

Subsidie provincie Zeeland
De reden dat het project bijna tien jaar duurde komt omdat zoveel mogelijk is meegelift met groot onderhoud in de omgeving. Hierdoor bespaarden we kosten en overlast door bijvoorbeeld meerdere keren de omgeving af te sluiten. De provincie Zeeland ondersteunde de gemeente bij het toegankelijk maken van bushaltes. Zij verleenden hiervoor een subsidie en inhoudelijke ondersteuning.