HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Tien jonge Goesenaren gehuldigd met een Jeugdlintje

Tien jonge Goesenaren gehuldigd met een Jeugdlintje (27-11-2019)

Dit item is verlopen op 13-12-2019.

Goes reikte dit jaar tien Goese Jeugdlintjes uit aan jonge inwoners, die zich op een bijzondere manier belangeloos hebben ingezet of dat nog steeds doen.

Zij kregen het jeugdlintje uit handen van wethouder jeugd Derk Alssema die bij de uitreiking werd geholpen door het kindercollege van Goes.

De Jeugdlintjes zijn uitgereikt aan:

Werner Verhaegen (1999)

Tim Snoep (1999)

Luc Beukering (1998)

Bart Geerts (1998)

Danny Jansen (1999)

Uit ’s-Heer Hendrikskinderen

Deze groep van vijf jongeren heeft de voormalige Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) in ’s-Heer Hendrikskinderen schoongemaakt en opnieuw geschilderd. Het gebouw was zo vervuild en beschadigd door vandalisme dat het niet meer te gebruiken was. Binnenkort gaat de groep verder aan de slag om het gebouwtje te verfraaien. De JOP is nu omgedoopt in een ontmoetingsplaats voor het hele dorp en de bewoners zijn via een flyer op de hoogte gebracht van deze actie.

Eva Konings (2003) uit Wolphaartsdijk

Eva is lid van de Werkgroep jongeren Wolphaartsdijk en zet zich in voor kinderen en jongeren uit het dorp. Ze organiseert workshops, spelavonden en de jaarlijkse spokenavond.

Eva is ook lid van de Jongerenraad van de gemeente Goes.

Glori Matondo (1997) uit Goes

Glori is als vluchteling naar Nederland gekomen, hij woont nu al jaren in Goes en voelt zich erg verbonden met de stad en haar inwoners. Hij treedt op met zelfgecomponeerde muziek o.a. over Goes ‘doe het voor de city’, geeft gastlessen op scholen, workshops tekstschrijven aan jongeren en momenteel is Glori bezig om in wijkcentrum de Westkant voor jongeren een eigen plek te realiseren.

Yassine Azzagari (2001) uit Goes

Yassine was zodra hij kon lopen, te vinden met een voetbal. Hij volgde de jeugdopleiding van VV Kloetinge en maakte als D-pupil de overstap naar de JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland) en daar doorliep hij alle jeugdteams t/m de B-junioren. Hij zat in het Nederlands Jeugdelftal en In de laatste fase bij de JVOZ was NAC Breda (naast andere eredivisieclubs als Sparta, Feyenoord, Willem II) de club die met een mooi aanbod kwam voor een contract. Zijn debuut in de Eredivisie voor NAC Breda was op 15 mei 2019 tegen PEC Zwolle.

Melvin van der Borgt (1999) uit Wilhelminadorp

Melvin werd tijdens het NK ‘Skills de Finals 2019’ in maart 2019 Nederlands kampioen Bedrijfsadministrateur. Dit is een landelijke vakwedstrijd voor leerlingen in het MBO-onderwijs. Tijdens de 3-daagse NK-finale wist Melvin de overige 7 finalisten (3e jaars studenten) achter zich te laten.

Liam Kruijt (2010) uit Goes

Na een bezoek met school aan bewoners van het Gasthuis vond Liam het naar dat vele oudere bewoners alleen zaten. Op eigen initiatief zocht hij contact met bewoners en sindsdien bezoekt Liam wekelijks – ook tijdens de schoolvakanties – ouderen die in het Gasthuis wonen. Hij zingt, praat en speelt spelletjes met hen. De bewoners kijken uit naar de wekelijkse bezoekmomenten van Liam.

Derde keer jeugdlintjes in Goes

De Goese Jeugdlintjes zijn dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Ouders, grootouders, ooms & tantes, buren, vrienden of juffen en meesters konden het lintje voor hun helden aanvragen in de categorieën 8 tot en met 12 jaar (basisschool) en 13 tot en met 23 jaar (middelbaar onderwijs en ouder) op basis van bijvoorbeeld de volgende verdiensten voor de Goese gemeenschap:

  • het geruime tijd helpen van ouderen, gehandicapten of zieken
  • het organiseren van activiteiten in een wijk of buurthuis
  • het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen als pesten of zinloos geweld
  • het verrichten van een bijzondere prestatie of een heldendaad
  • het verrichten van vrijwilligerswerk

Alle aanvragen zijn beoordeeld door een jury met daarin het College van burgemeester en wethouders, een vertegenwoordiging van de Jongerenraad en het Kindercollege.  De Goese Jeugdlintjes worden elk jaar uitgereikt op de vrijdagmiddag voor de Internationale Dag van het Kind op 20 november.