HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Start deze zomer je eigen bedrijf!

Start deze zomer je eigen bedrijf! (09-07-2020)

Dit item is verlopen op 20-07-2020.

Op 20 juli start het zesde jaar van het project ZomerOndernemer Zeeland. Het project helpt en ondersteunt Zeeuwse jongeren met het opzetten en runnen van hun eigen onderneming tijdens de zomervakantie. Jongeren van 15 tot 23 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden tot uiterlijk 12 oktober. De deelnemers krijgen gedurende het project veel begeleiding, worden verzekerd en ontvangen een startkapitaaltje.

“Juist nu is het belangrijk om jongeren een vooruitzicht in het ondernemen te bieden. Veel jongeren hebben in de afgelopen maanden niet kunnen werken, liepen daardoor inkomsten mis en hebben eraan gedacht eigen baas te worden. De lockdown heeft veel nadelen gehad, maar er zijn ook veel mooie bedrijfsideeën gevormd en waar kunnen jongeren dit beter uittesten dan in het project ZomerOndernemer Zeeland?!

Veel jongeren lopen rond met het idee een eigen bedrijfje te beginnen, maar weten niet hoe of waar te beginnen. Ook hebben ze nog geen netwerk, weten niet goed hoe ze de communicatie moeten verzorgen om zo nieuwe klanten te vinden en vinden aspecten van het ondernemen, zoals de BTW-aangifte en de boekhouding, nogal eng. In het project laten we zien dat ondernemerschap superleuk is, niet eng hoeft te zijn en het ook prima naast een studie kan”, vertelt Cleopatra O’bryan, coördinator van het project.

Programma

ZomerOndernemer Zeeland start met een trainings-driedaagse. Door middel van diverse oefeningen worden de deelnemers klaargestoomd voor het ondernemerschap. Ook is er tijd en aandacht voor hun eigen onderneming door bijvoorbeeld de ‘pitches’ te oefenen. In de weken erna zijn er steeds momenten voor reflectie. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Waar is hulp bij nodig? Steeds is aan dit moment ook een workshop of bedrijfsbezoek gekoppeld die gelinkt zijn aan het ondernemerschap.

De workshops worden door verschillende regionale partners verzorgd en zo bouwen de deelnemers hun netwerk uit. Voorbeelden van workshops: Officieel ondernemerschap en de rechtsvormen door de Kamer van Koophandel, Basisboekhouding en de BTW-aangifte door Vuyk accountants, Zakelijk bankieren, verzekeren en financieren door de hoofdsponsor Rabobank en meer. Kortom een druk, maar interessant en leerzaam programma voor jongeren die graag willen ondernemen.

Aanmelden

Om mee te kunnen doen heb je alleen een idee voor een onderneming nodig of moet je recent gestart zijn. Verder moet je minimaal 4 weken, maximaal 5 weken beschikbaar zijn om het programma te kunnen volgen. Deelname is gratis! Aanmelden voor het project is mogelijk tot uiterlijk 12 oktober en kan via www.zomerondernemer.nl.

ZomerOndernemer Zeeland wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Rabobank, Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten Terneuzen, Sluis, Goes, Borsele, Veere, Schouwen-Duiveland, Hulst, Tholen, Reimerswaal en Noord-Beveland. Daarnaast zijn er ook een aantal landelijke sponsors.