HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Samen maken we Goes toegankelijk

Samen maken we Goes toegankelijk (07-03-2019)

Dit item is verlopen op 02-12-2019.
Toegankelijkheid

In de gemeente Goes vinden we het belangrijk dat iedereen, ongeacht een beperking, mee kan doen in de samenleving. Dat betekent dat we er samen met inwoners voor willen zorgen dat er voldoende voorzieningen zijn voor mensen met een beperking.

Kan een kind met een beperking bijvoorbeeld wel sporten of naar school? Zijn er voldoende gehandicaptenparkeerplaatsen? Zijn de gebouwen binnen de gemeente Goes toegankelijk voor iemand in een rolstoel? Of is de gemeente website wel goed leesbaar voor iemand met een visuele beperking? Dit soort vragen willen we samen met toegankelijkheidsambassadeurs beantwoorden.

Samenwerking met Ongehinderd

Gemeente Goes werkt samen met Ongehinderd aan de uitvoering van het VN-verdrag Handicap. Ongehinderd is een landelijke organisatie, die zich inzet voor de toegankelijkheid van Nederland. Zij hebben de Ongehinderd app ontwikkeld. Dit is een app voor en door mensen met een beperking. Hierin is een overzicht te vinden van de toegankelijkheid van publieke locaties, getest en beoordeeld door mensen met een beperking. Door ervaring in de app te delen, worden andere mensen met een beperking dus ook weer geholpen.

Toegankelijkheid stembureaus

Samen met Ongehinderd heeft de gemeente de stembureaus binnen de gemeente Goes getest op toegankelijkheid. Uit dit onderzoek bleek dat nog niet alle locaties toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. We vinden het belangrijk dat iedereen binnen de gemeente Goes de mogelijkheid heeft om te kunnen stemmen. Daarom hebben we waar nodig aanpassingen doorgevoerd. Bijvoorbeeld door drempelhulpen te plaatsen, verlichting in de stemhokjes aan te brengen of een portier bij de deur te zetten. De definitieve oplossing wordt meegenomen in het onderzoek naar alle gemeentelijke gebouwen.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar uw ervaring. U kunt uw beoordeling delen in de Ongehinderd app, deze kunt u downloaden in de app-store. U hoeft hiervoor geen expert te zijn. In de app plaatst u eenvoudig en stap voor stap een beoordeling. Dit kunt u ook op uw gemakje thuis invullen.