HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Sabewa Zeeland – Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland – maatregelen gevolgen coronavirus

Sabewa Zeeland – Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland – maatregelen gevolgen coronavirus (24-06-2020)

Dit item is verlopen op 17-07-2020.

Sabewa Zeeland en de Belastingsamenwerking Walcheren en Schouwen-Duiveland namen dit voorjaar de nodige maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten. Inmiddels zijn, in overleg met de Zeeuwse gemeenten en het Waterschap, nieuwe maatregelen getroffen met betrekking tot de aanslagoplegging en invordering van de belastingen. De deadline voor het betalen van belastingen is nu uitgesteld tot en met dinsdag 1 september. Waar nodig is maatwerk mogelijk.

Aanslagoplegging voor burgers en ondernemers

Sabewa Zeeland en de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland starten vanaf eind junin weer met het versturen van belastingaanslagen. Burgers die nog geen aanslag voor gemeentelijke en/of waterschapsbelastingen hebben ontvangen, krijgen deze aanslag eind juni in de brievenbus. Het versturen van aanslagen aan ondernemers start vanaf augustus weer op. 

Toeristenbelasting

De definitieve aanslagen toeristenbelasting 2019 worden in augustus verstuurd. Voor de toeristenbelasting 2020 wordt geen voorlopige aanslag verzonden. Ondernemers kunnen eind 2020 zelf aangifte doen en daarop volgt in het voorjaar 2021 de definitieve aanslag Toeristenbelasting 2020.

Invordering

De aanmaningen worden vanaf september verstuurd. Burgers of ondernemers die de aanslag nog niet hebben betaald, hebben tot dinsdag 1 september de tijd om de aanslag te betalen. Wanneer dit nodig is, is de aanvraag van een uitstel van betaling of een betalingsregeling mogelijk. Neem hiervoor contact op met Sabewa Zeeland of de Samenwerking belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland.

Vragen

Heeft u vragen over de belasting van waterschap Scheldestromen of de gemeentelijke belasting van Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen of Tholen? Kijk dan op www.sabewa-zeeland.nl.