HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  René Verhulst aanbevolen als burgemeester van Ede

René Verhulst aanbevolen als burgemeester van Ede (07-06-2017)

Dit item is verlopen op 24-10-2017.

Burgemeester René Verhulst van Goes is door de gemeenteraad van Ede bij minister Plasterk aanbevolen tot benoeming van burgemeester van de Gelderse gemeente.

Ede stad heeft met omringende dorpen als Lunteren, Otterlo en Bennekom ruim 113.000 inwoners en is in oppervlakte een van de grootste gemeenten van Nederland. Ede is ondermeer bekend van het Nationale Park De Hoge Veluwe (Otterlo) en beschikt over behalve prachtige natuur over veel bedrijvigheid in met name de foodsector. Het gebied met Wageningen en Veenendaal wordt ook wel de regio FoodValley genoemd.

René Verhulst is blij met de aanbeveling die als het aan de raad van Ede ligt, tot een voordracht moet leiden. Verhulst: ' afscheid nemen van de mensen en de gemeente is voor mij heel moeilijk en zeker van Goes waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Tegen mijzelf heb ik altijd gezegd dat ik alleen wegga voor de uitdaging van een 100.000 + gemeente en dat ik dat gelet op mijn leeftijd deze periode moet doen. Over een paar jaar zou ik misschien zo'n stap niet meer maken. Ede lijkt sociaal-economische en qua mentaliteit ook op Goes, ik hoop me er net zo thuis te voelen als hier.'

Verhulst volgt in Ede Cees van der Knaap op die met pensioen gaat. De beoogde installatiedatum van Verhulst is 8 september.