HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Regenboogvlag wappert het hele weekend in gemeente Goes

Regenboogvlag wappert het hele weekend in gemeente Goes (08-10-2020)

Dit item is verlopen op 12-10-2020.

Dit hele weekend hangt de regenboogvlag in top bij het Stadskantoor Goes. De vlag symboliseert de viering van acceptatie van seksuele- en gender diversiteit.

Elk jaar wordt op 11 oktober de Coming Out Dag gevierd. Daar hoort het hijsen van de regenboogvlag bij. Dit jaar valt deze dag op zondag en daarom kiest gemeente Goes er voor om een heel weekend te vlaggen, vanaf de vrijdag voor Coming Out Dag.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Dag geven gemeenten een boodschap af aan burgers, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Eigen keuzes maken

Iedereen mag zichzelf zijn en zijn eigen keuzes maken. Dit wordt gevierd op Coming Out Dag. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met familie, culturele tradities, gebruiken of religie. Het één is niet beter dan het ander. Het gaat er om dat iedereen zichzelf kan zijn en doet wat goed voelt.

Regenbooggemeente

Goes is Regenbooggemeente. Dat is een gemeente die actief beleid ontwikkelt voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s).