HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Raadsactiviteiten afgelast vanwege overlijden voormalig raadslid en wethouder Henk Hoogerland

Raadsactiviteiten afgelast vanwege overlijden voormalig raadslid en wethouder Henk Hoogerland (14-03-2019)

Dit item is verlopen op 21-03-2019.

Vanavond zijn alle raadsactiviteiten afgelast in verband met het plotseling overlijden van Henk Hoogerland.

We willen de tijd nemen om tijdens een besloten samenkomst dit verlies een plek te geven. Met het overlijden van Henk verliest Goes een schat aan kennis over de Goese politiek en samenleving. Een groot gemis voor Goes.

Henk was een icoon in de Goese politiek én maatschappij. Sinds 1962 lid van de PvdA en vanaf 1983 actief als gemeenteraadslid. Van 1990 tot 2013 was hij fractievoorzitter, met een uitstapje als wethouder tussen ’92 en ’94. Daarna werd hij fractievoorzitter van de Partij voor Goes, mede door hem opgericht. In 2017 deed hij een stapje terug, maar bleef actief als steunfractielid. Naast zijn spraakmakende politieke carrière, was Henk belangrijk voor Goes: actief voor Tafeltje Dekje, het bondenberaad, voor de voetbal en het onderwijs.
We denken aan zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. We zullen zijn betrokkenheid, scherpe blik en no nonsens mentaliteit missen.

Een nieuwe datum voor de geplande vergaderingen volgt zo snel mogelijk.

Gemeenteraad
College van Burgemeester en wethouders.