HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Pratende prullenbak reist door Goes

Pratende prullenbak reist door Goes (31-05-2021)

Dit item is verlopen op 14-06-2021.

Hoe maak je afval weggooien aantrekkelijk? Door een pratende prullenbak! Voormalig kinderwethouder Xandro Pieper uit Goes kwam met het idee.

Xandro’s idee was om een pratende afvalbak in Goes neer te zetten in de vorm van een gans. Zodat de bak goed opvalt en ook nog leuk is om naar te kijken. Zo’n speciale afvalbak bleek alleen niet zo eenvoudig voor elkaar te krijgen, maar samen met de gemeente Goes is er een alternatief bedacht.

Er is een afvalbak gevonden die de gebruiker bedankt en het afval ook nog eens samenperst zodat hij niet zo vaak hoeft te worden geleegd. Een goede test om te kijken of dit het gebruik van de afvalbakken stimuleert en mogelijk kosten kan besparen.

Reizen

De afvalbak is maandag in gebruik genomen op de Grote Markt in Goes, Xandro was hierbij aanwezig, samen met wethouder Cees Pille. De afvalbak kan eenvoudig verplaatst worden en zal door de gemeente Goes gaan ‘reizen’ en op verschillende plekken getest worden.

Zwerfafval

De gemeente Goes zet zich in tegen zwerfafval, onder meer door de campagne ‘Afval in de bak, je kan het!’. Afval in de pratende prullenbak gooien maakt dit nog makkelijker. Kleine moeite, grote prestatie!