HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Nieuwe bomen in de Troelstralaan

Nieuwe bomen in de Troelstralaan (17-10-2019)

Dit item is verlopen op 30-11-2019.

In de week van 11 november starten wij met het kappen van 48 bomen in het tweede deel van de Troelstralaan: het deel tussen de rotonde Polderplein richting het Shell benzinestation. Graag willen we in dit deel van de straat ook mooie grote bomen hebben, zodat in de hele Troelstralaan mooie bomen komen te staan.

De kleine bomen die nu in het tweede deel van de Troestralaan staan, groeien niet of nauwelijks. De grotere bomen zijn Iepen. Deze zijn bijna allemaal ziek. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, moeten wij deze bomen kappen. Als ze nog zieker worden, kunnen er bijvoorbeeld takken uit de bomen vallen als het hard waait.

We proberen al tientallen jaren twee mooie bomenrijen in het tweede deel van de Troelstralaan te laten groeien, maar tot nu toe leverden al onze ingrepen niet het gewenste resultaat op. We pakken het daarom nu groots aan. We kappen alle 48 bomen, verbeteren en bemesten de grond en plaatsen 48 nieuwe bomen terug.

Keuze uit twee soorten bomen
We hebben de keuze uit twee boomsoorten die we terug kunnen plaatsen: een Esdoorn of een Amberboom. Beide soorten worden ongeveer 15 meter hoog. Het worden geen populieren, zoals in het begin van de straat. Daarvoor is de groenstrook in het tweede deel van de straat te klein.
De omwonenden mogen meedenken over de boomsoort. We plaatsen de meest gewilde boomsoort.

Amberboom  Esdoorn

^Amberboom                                                                    ^Esdoorn

Planning en verkeersmaatregelen
De werkzaamheden nemen in totaal 2 tot 3 weken in beslag. We plaatsen jonge bomen van 2,5 tot 3 meter hoog. Het duurt 15 tot 20 jaar voor de bomen hun maximale hoogte hebben bereikt. Op de locaties waar we aan het werk zijn, wordt het verkeer omgeleid. We geven de omleiding duidelijk met gele met borden aan.

In de bijlage hieronder vindt u een plattegrond.

Te downloaden: