HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Nieuw mural-kunstwerk!

Nieuw mural-kunstwerk! (19-08-2020)

Dit item is verlopen op 02-09-2020.

Begin september worden de gevels van basisschool De Poeljeugd in ’s-Heer Hendrikskinderen omgetoverd tot kunstwerk. Vanaf de eerste week in september gaat kunstenaar Nina Valkhoff aan de slag. Voor ze aan de slag kan, verven dorpsbewoners de gevels wit.

Nina Valkhoff woont in Rotterdam en heeft naast werken in haar eigen stad, ook talloze kunstwerken gemaakt in het buitenland, zoals in Buenos Aires, Lissabon en Mexico Stad. Voor de gevels van de Poeljeugd, basisschool in ’s-Heer Hendrikskinderen heeft ze een aantal ontwerpen gemaakt. De leerlingen van basisschool De Poeljeugd zijn betrokken bij het ontwerp, zij mochten kiezen uit de verschillende ontwerpen. In totaal worden drie gevels beschilderd. Twee gevels aan de zijde van het schoolplein aan de Oude Rijksweg en een gevel bij de entree bij het speelveld/de kerk.

De indrukwekkende kunstwerken op verschillende gevels in Goes zijn inmiddels een vertrouwd zicht voor bewoners en bezoekers. In 2015 zijn tijdens een tiendaags festival diverse gevels in Goes door internationaal befaamde kunstenaars omgetoverd tot kunstwerken. In latere jaren zijn er nog enkele murals aan toegevoegd. Het muralproject is een project van de Culturele Raad van de gemeente Goes.


Bekijk alle mural-kunstwerken

Op deze pagina vindt u de locaties van de bestaande mural-kunstwerken.

Op de afbeelding ziet u kunstenaar Nina Valkhoff met één van haar eerdere creaties.