HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Joost de Goffau kandidaat-wethouder CDA Goes

Joost de Goffau kandidaat-wethouder CDA Goes (03-03-2020)

Dit item is verlopen op 21-05-2020.

De fractie van het CDA in Goes draagt Joost de Goffau (29) voor als kandidaat-wethouder van de gemeente Goes. Hij is beoogd opvolger van Derk Alssema, die burgemeester wordt van de gemeente Gilze en Rijen. Als de gemeenteraad instemt met deze kandidaat op 16 april aanstaande, dan wordt hij in dezelfde vergadering geïnstalleerd als wethouder.

Frans van der Knaap (fractievoorzitter CDA-Goes): “Na een zorgvuldige procedure dragen we Joost de Goffau voor als de nieuwe (kandidaat) wethouder voor het CDA. Als CDA-Goes kennen we een traditie om jonge talentvolle CDA-ers voor te dragen als onze wethouder. Jo-Annes de Bat en Derk Alssema gingen Joost voor. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Joost zich namens het CDA tot een bekwaam wethouder zal ontwikkelen voor Goes.”

Joost de Goffau: “Op een paar korte onderbrekingen na woon ik al mijn hele leven met veel plezier in Goes. Een mooie gemeente met vele gezichten, kansen en uitdagingen. Ik vind dat een bestuurder niet alleen in raadzaal of collegekamer hoort te zijn, maar juist tussen de inwoners en buiten in het werkveld iets kan betekenen. Ik wil met veel passie en energie aan de slag met en voor Goese inwoners, organisaties en ondernemers.”  

Meer over Joost de Goffau:

Joost is al lang geïnteresseerd in en actief betrokken bij de Goese en Zeeuwse politiek. Van 2012 tot en met 2017 was hij lid van de jongerenraad in Goes. Tegelijkertijd was hij van 2012 – 2016 lid van het algemeen bestuur van het landelijke en Zeeuwse CDJA. Tussen 2013 en 2018 versterkte hij zijn werkervaring in het politieke werkveld als fractiemedewerker van de Zeeuwse CDA-Statenfractie en als medewerker van CDA Zeeland. Eerder was hij al enkele jaren fractiemedewerker van CDA Goes.

Momenteel werkt hij als verenigingsmanager en secretaris bij Bouwend Nederland voor de afdeling Zeeland en Brabant Mid-West. Bouwend Nederland is de vereniging van bouw- en infrabedrijven en vormt met ongeveer 4.300 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw.

Joost studeerde Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Zeeland en Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. In zijn vrije tijd speelt hij graag piano en keyboard, produceert hij muziek of is aan het sporten.

Facebook
Instagram  
Twitter           
LinkedIn