HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Informatie over wifi-telling in Goes

Informatie over wifi-telling in Goes (04-04-2019)

Dit item is verlopen op 18-04-2019.

Gemeente Goes maakt in de binnenstad gebruik van een passantentelsysteem van het bedrijf RMC.

Het bedrijf telt volgens de citytraffic-methode hoeveel bezoekers de binnenstad krijgt. Met deze kennis kan de gemeente de kwaliteit en de beleving van de binnenstad verbeteren. Er zijn in Goes 11 locaties met een telpunt. Afgelopen week stond er een artikel in de PZC over wifi-telling. We vertellen u graag in dit bericht hoe dit werkt in Goes.

Hoe werkt de telling?

RMC gebruikt een systeem waarbij een telpunt (een ‘sensor’) het wifisignaal van een smartphone herkent. Omdat de meeste mensen een smartphone hebben, is de telling heel nauwkeurig. Het is met dit systeem niet mogelijk om toegang te krijgen tot uw smartphone of uw identiteit.

Algemene Verordening Gegevensbescherming 

De privacy van u en andere bezoekers van de binnenstad vinden de gemeente en RMC heel belangrijk. Het gebruik van camera's gebeurt volgens de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Er zijn bij de gemeente Goes en bij RMC geen persoonsgebonden of privacygevoelige gegevens bekend. En de gegevens zijn niet herleidbaar of identificeerbaar. Wilt u meer weten over hoe de gemeente en RMC omgaan met uw privacy? Kijk dan op de website van RMC en op onze website onder privacy.

Wilt u niet meedoen aan passantentelling?

Er is een opt-out register, waar u uw mobiele apparaten kunt afmelden. Daarmee telt RMC uw MAC-adres niet langer mee in de onderzoeken. Het MAC-adres is het unieke identificatienummer van uw mobiele apparaat.