HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Hoogste punt IKC Kloetinge bereikt

Hoogste punt IKC Kloetinge bereikt (15-05-2019)

Dit item is verlopen op 29-05-2019.

Amper een maand na de start van de bouw is op vrijdag 10 mei het hoogste punt van het Integraal Kindcentrum Kloetinge (IKC) bereikt.

De bouw gaat rap! Volgens Mark Geuze, uitvoerder bij Bouwgroep Peters, komt dit door een gedegen voorbereiding. “De voorbereiding neemt altijd enige tijd in beslag. Voordat je kunt beginnen met bouwen ben je vaak 3 maanden verder. Dat betaalt zich nu terug. Een goede samenwerking tussen alle opdrachtgevers, opdrachtnemers en de architect is daarbij essentieel. En dat loopt goed. We werken hier met zogeheten onderleggers: zeer nauwgezette tekeningen (met dank aan de architect) waardoor zowel bij de staal-als de betonconstructie veel onderdelen al (zo veel mogelijk) van te voren op maat gemaakt kunnen worden. Zo gaan we dat ook bij de kozijnen straks doen.  Door deze efficiënte manier van werken hebben we nu de staalconstructie en de vloeren al kunnen plaatsen en zie je in korte tijd het gebouw als het ware ‘uit de grond schieten’.  Voor het werk van de staalconstructie was ter plaatse nog 7 dagen berekend, maar we bereiken dus vandaag al het hoogste punt. Wederom een mijlpaal.  In dit tempo is het gebouw nog voor de zomervakantie wind- en waterdicht”, aldus een trotse aannemer. Directeur Ron Meuldijk begeleidt vandaag zijn leerlingen van het kinderpersbureau. Hij werpt alvast een tevreden blik op zijn toekomstige werkplek: ”Tjonge wat gaat het snel. En mijn toekomstige werkkamer lijkt groter dan ik had verwacht.”

Meer weten over hoe de bouw vordert? Kijk op www.goes.nl/ikckloetinge of bekijk het youtube kanaal van de Kloetingseschool  met de laatste vlogs, onder andere de gastles die architect Eefje Rikhof laatst op de school gaf. https://youtu.be/wxCjwv3q5n4