HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Helpt u ook mee om Goes dementievriendelijk te maken?

Helpt u ook mee om Goes dementievriendelijk te maken? (01-05-2020)

Dit item is verlopen op 29-05-2020.
jong persoon legt zijn of haar hand op de hand van een oud persoon

De gemeente Goes wil een dementievriendelijke gemeente zijn en hiervoor dit jaar nog het formele predicaat aanvragen.

Kennis

In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Ook vergroot een gemeente de kennis van dementie binnen de eigen organisatie en gemeentegrenzen, bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen over het omgaan met dementie.

Voorwaarden

Om het predicaat ‘Dementievriendelijke gemeente’ te krijgen, moet de gemeente Goes aan een aantal voorwaarden voordoen. Het stimuleren van medewerkers en inwoners om bij te dragen aan een dementievriendelijke gemeente is daar een onderdeel van. Daarom volgen werknemers van de gemeente Goes momenteel een online cursus over het omgaan met dementie. Na het afschaffen van de coronamaatregelen nemen medewerkers met veel klantcontacten ook deel aan fysieke trainingen.

Oproep

Inwoners uit de gemeente kunnen ook een online training over het omgaan met dementie volgen. Hiermee dragen zij bij aan een dementievriendelijke gemeente Goes. Daarom roepen we u en jou op om deel te nemen aan een online cursus over het omgaan met dementie. Samen zijn wij #goesvoorelkaar.

Online training

De online training over het omgaan met dementie is gratis te volgen op www.samendementievriendelijk.nl.