HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Groene daken voor bushokjes in Goes

Groene daken voor bushokjes in Goes (02-07-2020)

Dit item is verlopen op 16-07-2020.

In Goes krijgen acht bushokjes een groen dak. De gemeente Goes is de eerste gemeente in Zeeland die kiest voor groene bushokjes.

De groene sedumdaken worden in september geplaatst op de vijf bushokjes op het bussenplein bij het station, het bushokje aan de Oranjeweg bij het Pontes Goese Lyceum en twee bushokjes aan de Westwal.

De vetplanten op de sedumdaken dragen bij aan het verminderen van de gevolgen van klimaatverandering en vergroten de biodiversiteit in de stad. Zo nemen de sedumdaken water op bij regenbuien, reduceren ze fijnstof, trekken insecten aan en geven verkoeling bij hitte. Alle B-tjes helpen!

Er is voor deze acht locaties gekozen omdat dit ‘versteende’ locaties zijn. Versteende plekken hebben sneller last van de gevolgen van klimaatverandering. Het wordt er sneller warm en water kan er minder goed worden afgevoerd. Door het plaatsen van groene daken worden de gevolgen van klimaatverandering verminderd. Dit is een pilot, de intentie is dat er later meer bushokjes een groen dak krijgen.

Afbeelding bushalte: smiley.toerist / CC BY-SA