HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Gratis compost voor bezoekers Goese milieustraat

Gratis compost voor bezoekers Goese milieustraat (25-03-2021)

Dit item is verlopen op 29-03-2021.

Tijdens de Zeeuwse Compostdag aanstaande zaterdag 27 maart krijgen bezoekers van de milieustraat in Goes een gratis zak compost mee naar huis. We bedanken de bezoekers hiermee voor het scheiden van hun afval.

Wat is gft

In heel Zeeland wordt jaarlijks ruim 50.000 ton groente-, fruit- en tuinafval verwerkt tot compost. Om goede compost te maken, moet het gft-afval wel van voldoende kwaliteit zijn. Er mogen geen verontreinigingen in zitten zoals plastics, grond, stoeptegels, tuin- of keukengereedschap of glas.
Wist u dat juist etensresten (rauw, gekookt, gebakken) thuishoren in de gft-bak? Dit wordt samen met het andere gft-afval omgezet tot schone compost met keurmerk.

Wat wel en niet in de gft-bak thuishoort kunt u vinden op de zogenoemde wel/niet lijst voor gft-afval.

Gebruik

Het verwerken van gft-afval tot compost gebeurt bij Indaver in Nieuwdorp. Compost wordt gebruikt in de land- en tuinbouw, in sier- en moestuinen en bij het maken van tuinaarde en potgrond. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar die bodemziekten tegengaat. Het bevordert de ontwikkeling van het wortelstelsel en het stimuleert een goede waterhuishouding in de bodem. Hierdoor hoeft er minder gesproeid te worden en is er minder (kunst)mest nodig.

Gratis compost

Om u te bedanken voor het goed scheiden van uw afval, geven we zaterdag 27 maart gratis compost weg in de milieustraat. Per bezoeker of voertuig worden maximaal 2 zakken compost verstrekt, zolang de voorraad strekt. Daarnaast kunnen bezoekers zelf losse compost scheppen. U moet dan wel zelf een transportmiddel meenemen zoals een zak, emmertje of aanhangwagen. De milieustraat in Goes is zaterdag geopend van 09.00 tot 15.00 uur en ligt aan Geldeloozepad 3.