HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Goes neemt extra maatregelen tegen hardrijders

Goes neemt extra maatregelen tegen hardrijders (10-07-2020)

Dit item is verlopen op 31-07-2020.

De afgelopen maanden is het aantal meldingen over hardrijders in Goes toegenomen. Er wordt harder gereden dan vorig jaar rond deze tijd. De gemeente Goes wil de verkeersveiligheid bevorderen en besteedt daarom extra aandacht aan het tegengaan van hardrijders. In samenwerking met de politie worden onder meer verschillende lasercontroles gehouden en de gemeente plaatst borden en displaykasten.

De afgelopen maanden zijn er meer meldingen over hardrijders binnen gekomen. Op tien locaties in Goes zijn borden geplaatst met daarop de tekst ‘Voor uw veiligheid, frequente radarcontrole’. Ook komen er displaykasten te staan, waarop de snelheid te zien is. Dat maakt weggebruikers bewust van hun snelheid. Op deze manier vragen we extra aandacht voor de verkeersveiligheid.

Controles

Uit meldingen blijkt dat er op sommige plaatsen harder gereden wordt dan is toegestaan. Op die plaatsen zal de politie controles uitvoeren en, indien nodig, verbaliserend optreden.

Locaties

De controles zullen plaatsvinden aan de `s-Heer Hendrikskinderendijk - Middelburgestraat – Westsingel, Oranjeweg, Patijnweg, ’s-Gravenpolderseweg, Ringbaan-West (zuid), Nansenbaan, Anthony Fokkerstraat, Patijnweg-VandeSpiegelstraat, Houtkade en Westhavendijk.