HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Goes neemt deel aan Ongehinderd Testdag 2020

Goes neemt deel aan Ongehinderd Testdag 2020 (24-08-2020)

Dit item is verlopen op 10-10-2020.
Man op fiets en vrouw in rolstoel rijden over een brug

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid, die plaatsvindt van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober, neemt Gemeente Goes deel aan de Ongehinderd Testdag. 

Aanmelden (vrijetijds)locaties

We roepen u op om leuke en toegankelijke (vrijetijds)locaties aan te melden. Met deelname aan de Ongehinderd Testdag vraagt de gemeente samen met inwoners op een positieve manier aandacht voor toegankelijkheid.

Doel

Het doel van de Week van de Toegankelijkheid is te laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking volledig mee kunnen doen. Het thema van deze week is digitale informatievoorziening. De focus ligt dit jaar hierop in verband met het coronavirus.

Ongehinderd Testdag

De Ongehinderd Testdag sluit hierbij aan doordat mensen toegankelijke (vrijetijds)locaties insturen naar Ongehinderd, die de informatie hiervan verwerkt in de Ongehinderd app. Inwoners van de gemeente Goes hebben voor vrijdag 25 september de mogelijkheid om leuke en toegankelijke (vrijetijds)locaties inclusief onderbouwing aan te melden via community@ongehinderd.nl. Denk hierbij aan eet- en drinkgelegenheden en winkels, maar ook aan plaatsen in de openbare ruimte zoals sportvelden, bossen en stranden. Bij één van deze plekken gaat namelijk een keurmeester van Ongehinderd langs om de toegankelijkheid gedetailleerd in kaart te brengen. Daarnaast testen een aantal toegankelijkheidsambassadeurs uit onze gemeente zelf een paar locaties op toegankelijkheid.

Ongehinderd app

Met de Ongehinderd app hebben mensen met een beperking altijd en overal zicht op de toegankelijkheid van locaties. In de app staat objectief getoetste informatie van getrainde keurmeesters inclusief foto’s en uitgebreide informatie over de aanwezige voorzieningen. Beoordelingen van appgebruikers over hoe zij de toegankelijkheid ervaren, zijn hier ook terug te vinden. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via https://app.ongehinderd.nl