HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Goes neemt deel aan internationale campagne Orange the World

Goes neemt deel aan internationale campagne Orange the World (25-11-2020)

Dit item is verlopen op 09-12-2020.

Het is vandaag de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Goes maakt zich sterk voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en jonge meisjes. Daarom neemt de gemeente ook dit jaar deel aan de wereldwijde campagne Orange the World. 

Initiatieven

Burgemeester Margo Mulder hees vanmorgen de Orange the World vlag als teken van deelname. Deze blijft twee weken voor het Stadskantoor wapperen. Tussen 25 november en 10 december zijn de ’16 Days of Action against Violence’, geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, vinden wereldwijd initiatieven plaats die in het teken staan van de kleur oranje. Oranje staat voor de dagenraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

‘Orange the World’ in Nederland

In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in de campagne. Onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, standbeeld of ander object tussen 25 november en 10 december oranje uit te lichten. Het laten wapperen van de Orange the World vlag behoort ook tot de mogelijkheden. Het thema van de Orange the World campagne in Nederland richt zich dit jaar op het melden van geweld, wat vaak nog taboe is. Door corona is dit onderwerp nog belangrijker geworden, aangezien veel geweld achter de voordeur plaatsvindt.