HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Goes legt twee minibossen aan

Goes legt twee minibossen aan (26-09-2018)

Dit item is verlopen op 02-12-2019.
tiny forest

De gemeente Goes gaat aan de slag met de aanleg van twee minibossen, ook wel tiny forests genoemd. Een tiny forest is een dichtbegroeid, inheems bos zo groot als een tennisbaan. Zo'n bosje in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en kan buurtbewoners dichter bij elkaar brengen.

Educatieve plek

Zo'n tiny forest is niet alleen goed voor de leefomgeving, maar is ook een mooie educatieve plek voor kinderen om te leren over de natuur. 'Op het gebied van natuureducatie biedt zo'n kleine wildernis natuurlijk grote kansen. Het is toch prachtig dat een juf of meester straks met de klas naar het minibos kan gaan om leerlingen daar de natuur te laten beleven.' aldus André van der Reest, wethouder Natuur en Landschap.

Locatie

Op dit moment is het nog de vraag waar de minibosjes precies komen. De gemeente is aan het kijken welke locaties omgetoverd kunnen worden tot minibos. Inwoners konden zelf een geschikte locatie voor een minibos aandragen. We zullen deze locaties gaan beoordelen met een jury. De bekendmaking van de eerste locatie zal in januari 2019 plaatsvinden.

Voorwaarden

  • De locatie moet een oppervlakte hebben van minimaal 250 aaneengesloten vierkante meter en is minimaal 4 meter breed.
  • Op de locatie kan de grond toto op 1 meter diepte worden bewerkt.
  • De locatie ligt midden in een buurt en op loopafstand van een school of kinderopvanglocatie.
  • Het bos mag minimaal 10 jaar blijven staan, de bomen kunnen in die tijd 30 meter hoog worden.

Zeeuws initiatief

De gemeente Goes werkt in dit project samen met de gemeente Borsele, Middelburg, Noord-Beveland en Terneuzen. De gezamenlijke subsisieaanvraag die de gemeentes indienden bij het Instituut voor Natuur- en Milieueducatie is eind augustus goedgekeurd. U zult dus door heel Zeeland minibosjes tegenkomen!