HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Goes doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Goes doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route (10-09-2020)

Dit item is verlopen op 07-11-2020.
nationale duurzame huizenroute

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren ervaringen delen over het duurzaam maken van hun woning. Gemeente Goes moedigt inwoners aan om hun woning aan te melden als voorbeeld.

Inspireren

Hiermee inspireren zij anderen bij het verduurzamen van hun woning. Wilt u aan de slag met duurzaam wonen? Doe het hele jaar kennis en inspiratie op door de online voorbeelden en verhalen, stel vragen aan de huiseigenaren of ga op bezoek bij een duurzaam huis.

Verschillende activiteiten

Naast een online platform is het mogelijk om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten tijdens verschillende activiteiten. Op 31 oktober en 7 november openen in heel Nederland huiseigenaren hun deuren voor bezoekers. Dankzij een inschrijfsysteem kunnen bezoekers in kleine groepen worden ontvangen. Ook vindt in 2020 voor de tweede keer de verkiezing plaats van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Een deskundige jury buigt zich over de inzendingen en de winnaars worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreikingsavond op 20 november.

Uw ervaring delen

Heeft u zelf ervaring opgedaan met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnecollectoren of bijvoorbeeld een warmtepomp? Dan kunt u kennis en ervaringen delen door uw woning hier aan te melden. Uw verhaal helpt iemand die zelf ook aan de slag wil gaan met duurzaam wonen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 31 oktober en 7 november 2020 uw woning open te stellen of mee te doen aan de verkiezingen.