HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  GGD Zeeland stelt griepprik gratis beschikbaar voor mantelzorgers

GGD Zeeland stelt griepprik gratis beschikbaar voor mantelzorgers (21-10-2020)

Dit item is verlopen op 31-12-2020.
Oude vrouw en jonge man met mondkapje op

GGD Zeeland, in samenwerking met Veiligheidsregio Zeeland en een groot aantal Zeeuwse zorginstellingen, stelt dit jaar voor het eerst op grote schaal de griepprik gratis beschikbaar voor mantelzorgers tot zestig jaar die geen reguliere oproep van de huisarts krijgen. 

Overdragen

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor degene waarvoor ze zorgen en de griep komt altijd slecht uit. Ook als ze zelf normaal gesproken weinig last hebben van de griep, kunnen mantelzorgers het virus ongewild overdragen aan degene waarvoor ze zorgen. 

Campagne

Het ter beschikking stellen van de griepprik aan mantelzorgers maakt onderdeel uit van een grotere campagne om de griepvaccinatiegraad in Zeeland te verhogen. Naast de mantelzorgers vormt ook het Zeeuwse zorgpersoneel een belangrijke doelgroep. 

Inschrijven

Mantelzorgers kunnen de griepprik vanaf 16 november gratis krijgen, door zich in te schrijven op www.ggdzeeland.nl/griepprik. Neem voor meer informatie contact op met de GGD door te bellen naar 0113-249444 of te mailen naar communicatie@ggdzeeland.nl.