HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Geen kruiskwallen meer aangetroffen in Veerse Meer

Geen kruiskwallen meer aangetroffen in Veerse Meer (15-08-2019)

Dit item is verlopen op 29-08-2019.

In het Veerse Meer zijn bij de laatste meetronde géén Japanse kruiskwallen meer aangetroffen.

De Provincie meldt dat de waarschuwingen bij Wolphaartsdijk en Kortgene worden ingetrokken; de waarschuwingsborden gaan weg.   

Onderzoek kruiskwal

Rijkswaterstaat Zee & Delta laat sinds het begin van het zwemseizoen onderzoek doen naar de aanwezigheid van de kruiskwallen op locaties waar veel gezwommen wordt in het Veerse Meer. Aangezien er de laatste ronde geen kruiskwallen meer zijn aangetroffen , wordt er dit jaar geen verder onderzoek meer gedaan.

In het Veerse Meer komen diverse kwallensoorten voor. De meeste kwallen zijn onschadelijk voor mens en dier. Bij aanraking met de Japanse kruiskwal kunnen er wel klachten volgen zoals jeuk, prikkeling en een rode huid. Bij mensen die last hebben van overgevoeligheid kunnen de huidreacties wat heftiger zijn. Voor meer info: www.ggdzeeland.nl/kruiskwal.

Zwemwater.nl

Op www.zwemwater.nl vindt u alle zwemlocaties in Zeeland. Op deze website wordt u op de hoogte gehouden van de zwemwaterkwaliteit en waarschuwingen en/of zwemverboden, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van kruiskwallen op zwemlocaties. Let op; Zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen