HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Fleurige matten tegen afval naast de bak

Fleurige matten tegen afval naast de bak (27-05-2021)

Dit item is verlopen op 14-06-2021.

Een aantal ondergrondse afvalcontainers in Goes zijn opgefleurd. Groene matten met kunstbloemen rondom de containers moeten voorkomen dat mensen hun zak naast de bak zetten.

Zakken naast een verzamelcontainer. Niemand vindt het een fijn zicht, maar toch komt het op enkele locaties met grote regelmaat voor dat er zakken naast de container staan. Soms geeft een container een storing of een volmelding aan. De beste oplossing is dan om een andere container te proberen of de zak weer mee naar huis nemen. Helaas gebeurt dit niet altijd.

Matten

Gemeente Goes probeert dit op te lossen door op deze plekken fleurige, duurzame matten met kunstbloemen van 100% gerecycled kunststof aan te leggen. Met deze matten stimuleert de gemeente dat afval in de containers belandt en niet ernaast.

Locaties

De matten zijn op vier locaties in de gemeente neergelegd. Nabij winkelcentrum De Spinne, de Beestenmarkt, de Vlasmarkt en Winkelcentrum De Bussel. De matten zijn eenvoudig te verwijderen en kunnen op een later moment op wisselende locaties worden ingezet.

Proef

Uit proeven van de gemeente Rotterdam met soortgelijke bloemetjesmatten is gebleken dat er gemiddeld 80% minder afval naast de containers werd geplaatst. Tijd om in Goes ook te testen of een groene en frisse mat helpt om de omgeving schoner te houden.

Container vol of in storing? Er zijn in de omgeving andere containers die ook gebruikt kunnen worden of bewaar het even tot de melding is verholpen. Afval dat naast de container staat, kunnen inwoners melden via het meldingsformulier op de website van de gemeente.

Afval in de bak? Je kan het!