HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Februari, tijd voor een positief sneeuwbaleffect. #FeelGoes!

Februari, tijd voor een positief sneeuwbaleffect. #FeelGoes! (11-02-2021)

Dit item is verlopen op 01-03-2021.
logo feel goes

Er lag zondag 7 februari voor het eerst een dik pak sneeuw. Even was er hetzelfde vrolijke gevoel als bij de eerste lentedag. Iedereen naar buiten. Mensen die energie kregen van nieuwe activiteiten en positieve ervaringen. Social media gevuld met mooie plaatjes. Wij noemen dat #FeelGoes en dàt gevoel willen we graag helpen vasthouden! 

De lockdown duurt namelijk nog wel even. Dat is zwaar. Gelukkig zijn er lichtpuntjes en kunnen er ook dingen wèl. We hebben daarom het initiatief genomen tot speciale #FeelGoes activiteiten. Een positieve bijdrage om elkaar de winter -én de lockdown- door te helpen. “Wij focussen als gemeente op de mogelijkheden die er ondanks alle geldende regels zijn en organiseren samen met Stichting Goes Marketing en SMWO acties met een hoog ‘#FeelGoes gehalte’ voor jong en oud.  We merken namelijk dat iedereen behoefte heeft aan dingen waar je blij van wordt. Dat helpt ons allemaal om alles vol te kunnen houden. Positiviteit maakt het leed zeker niet minder, maar de zwaarte hopelijk wel wat lichter. Dat is nodig”, aldus burgemeester Margo Mulder.

Activiteiten

Hieronder een greep uit de activiteiten om jong en oud een goed gevoel te geven, kleine lichtpuntjes in moeilijke tijden:

Wintergames
SMWO organiseert op vrijdag 19 februari in en om sportpark ’t Schenge de wintergames voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Vanwege de coronarichtlijnen is inschrijven van tevoren noodzakelijk. Kijk hiervoor op Instagram @jongerenwerkgoes of www.smwo.nl/dienstverlening/jeugd-en-jongeren.

Clubbin’ Zeeland
Eerder genoten er zo’n 6.000 jongeren van het Clubbin’Zeeland event, dat we tijdens oud en nieuw organiseerden. Een succesvolle online stream voor jongeren van 16 tot en met 24 jaar. Nu de lock down langer duurt, hebben we besloten de stream nogmaals uit te zenden. Dit gebeurt zaterdagavond 13 februari vanaf 21.00 uur via de app WOOV. Daarnaast hebben we nieuwe dj-sets opgenomen. Er komt een ‘Clubbin’ 2.0 urban take over’ op zaterdag 20 februari en de ‘Clubbin’3.0 we’re@the house’ op zaterdag 27 februari. Beiden zijn vanaf 21.00 uur ook via WOOV te zien. Drie zaterdagavonden met een muziekstream speciaal voor jongeren dus.

Online pubquiz
Stichting Goes Marketing organiseert op zaterdag 20 februari een online pubquiz. Via socialmediakanalen van Goes is Goes zijn vanaf 11 februari deelnamebewijzen te winnen.

Stadswandelingen ‘to go’
Er komen binnenkort verschillende wandelroutes langs to go -afhaalpunten. Door de binnenstad, naar Wolphaartsdijk en een route voor kinderen. Houd de social media in de gaten.  

Aandacht voor elkaar
Alle inwoners vanaf 80 jaar en ouder en de bewoners van de verzorgingstehuizen ontvangen deze maand post van de burgemeester. Daarnaast kan iedereen die zelf iemand in het zonnetje wil zetten, een foto met een #FeelGoes boodschap insturen die groot wordt afgebeeld op het Tiendenplein. Kijk hiervoor op de Facebookpagina van de gemeente Goes of op www.goes.nl/valentijnsactie.