HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Emergis stopt met corona-telefoonlijnen

Emergis stopt met corona-telefoonlijnen (13-07-2020)

Dit item is verlopen op 20-07-2020.
Jonge vrouw met bril die belt met iemand

Emergis stopt per maandag 13 juli met de Emergis Telefoonlijn en de Supportlijn voor zorgmedewerkers. 

Teruglopen aantal bellers

CliĆ«nten en andere bezorgde of eenzame mensen belden de afgelopen maanden met de Emergis Telefoonlijn om hun zorgen over het coronavirus te delen. Ook Zeeuwse zorgmedewerkers die wat extra ondersteuning nodig hadden, hadden de mogelijkheid dagelijks een belletje te doen naar de Supportlijn voor zorgmedewerkers. Vanwege het teruglopen van het aantal bellers is besloten met de telefoonlijnen te stoppen.

Alternatieven

Omdat Emergis het belangrijk vindt dat mensen hun zorgen over het coronavirus blijven delen, komt de organisatie met alternatieven:
 

  • iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor en een goed gesprek belt met de Luisterlijn. Het telefoonnummer 0900 07 67 is 24 uur per dag te bereiken. Voor kinderen is er de Kindertelefoon (0800 04 32);
  • voor zorgmedewerkers die een luisterend oor of mentale coaching nodig hebben, is de website Sterk in je werk het juiste adres. Zij bellen naar het nummer 088 330 55 00. Dit nummer is zeven dagen in de week te bereiken tussen 08.30 en 21.30 uur.

Informatie

Kijk op emergiscoronavirus.nl voor meer hulplijnen en informatie over wat u moet doen als iemand acuut hulp nodig heeft.