HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Dodenherdenking 2021

Dodenherdenking 2021 (30-04-2021)

Dit item is verlopen op 05-05-2021.

Vanwege de coronamaatregelen staat de gemeente Goes op 4 mei verantwoord en passend stil bij alle Nederlandse burgers en militairen die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Net als vorig jaar kunnen we dit niet doen, zoals we gewend waren. Burgemeester Margo Mulder, de wethouders André van der Reest, Cees Pille en Joost de Goffau en de fractievoorzitters Saskia Verheij en Johnny Lukasse leggen ieder een krans in Goes of één van de dorpen. Zij doen dit samen met een vertegenwoordiger van de verschillende dorpsverenigingen. De burgemeester legt samen met haar partner Paul de Gier een krans op de Grote Markt in Goes.

In Kattendijke en Kloetinge worden kransen gelegd op de begraafplaats. In ’s-Heer Hendrikskinderen en ’s-Heer Arendskerke bij respectievelijk de Kerk Protestantse Gemeente en de Petruskerk. En in Wolphaartsdijk en Goes bij het oorlogsmonument. Iedereen die dit wil, kan hier ook een krans leggen en herdenken.

Op de Markt in Goes niet voor 19.00 uur

Bij het oorlogsmonument op de Grote Markt in Goes kunt u, in verband met de markt, niet eerder dan 19.00 uur een krans leggen.

Zoals u zult begrijpen, moeten we groepsvorming vermijden. Daarom vermelden we niet op welke tijdstippen de kransen worden gelegd.