HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Demonstreren in coronatijd

Demonstreren in coronatijd (17-11-2020)

Dit item is verlopen op 21-11-2020.
Parkeerterrein aan de achterkant van het Stadskantoor

Zaterdag 21 november vindt een demonstratie met een vrijheidsmars plaats in Goes. De demonstratie begint om 13.00 uur op het Hollandiaplein. 

Start

De vrijheidsmars start om 14.00 uur en gaat via de Van Hertumweg door Goes-Zuid en via de Fruitlaan terug naar het Hollandiaplein.

Parkeren Hollandiaplein

Het Hollandiaplein is zaterdag 21 november tot 18.00 uur niet beschikbaar om te parkeren. Alleen de gehandicaptenparkeerplaatsen mogen worden gebruikt. Tussen 12.00 en 18.00 uur is dit terrein beperkt toegankelijk. Auto’s die niet op gehandicaptenparkeerplaatsen staan, moeten voor vrijdag 20 november 24.00 uur zijn weggehaald. Zo kunnen we ervoor zorgen dat demonstranten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden en raken auto’s niet beschadigd. Zoekt u zaterdag een alternatieve parkeerplek? De parkeervergunning West is ook geldig in de Marconistraat en omgeving. Mensen met de parkeervergunning Centrum hebben de mogelijkheid om hun auto op de parkeerterreinen Molenplein, Oude Singel, Albert Joachimkade en in de Edisonstraat (niet aan de voorzijde van het parkeerterrein bij de Jumbo) te zetten.

Veiligheidsmaatregelen

Demonstreren is een belangrijk recht van burgers. Iedereen die een demonstratie wil organiseren is verplicht om dit vooraf te melden bij de burgemeester van de gemeente. De organisatie en de gemeente maken afspraken over de tijd, de locatie en de veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden. Natuurlijk zijn de veiligheidsmaatregelen rondom corona daarbij voor ons erg belangrijk. Een belangrijke voorwaarde is dan ook dat de demonstranten 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Belt u tijdens kantoortijden naar de gemeente Goes, telefoonnummer 14 0113.