HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Coronavirus in Goes: geen gevolgen voor het openbare leven

Coronavirus in Goes: geen gevolgen voor het openbare leven (09-03-2020)

Dit item is verlopen op 31-03-2020.
Coronavirus

Maandagochtend 9 maart is een medewerker van het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis in Goes positief getest op het coronavirus (COVID-19).

Het gaat om een inwoonster van de gemeente Goes. Zij is direct volgens de hiervoor geldende protocollen opgevangen en is samen met haar gezinsleden in thuisisolatie. Bij het contactonderzoek is aandacht voor het feit dat de vrouw twee kinderen heeft op De Zuidwesthoek, een basisschool in Goes.

Het contactonderzoek dat direct door de GGD is opgestart wijst uit dat er geen reden is om aan te nemen dat anderen risico hebben gelopen om besmet te raken. 

Dit betekent dat er geen speciale maatregelen nodig zijn voor bijvoorbeeld collega’s in het ziekenhuis of op de basisschool. Deze besmetting heeft dan ook geen gevolgen voor het openbare leven in de gemeente Goes. Alle geplande evenementen en het verenigingsleven kunnen gewoon doorgaan.

Derk Alssema, loco-burgemeester in Goes:
“We leven mee met de patiënt en haar familie, gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met haar. Zij heeft direct besloten om thuis te blijven toen zij afgelopen weekend klachten kreeg. Uit het contactonderzoek van de GGD blijkt dat dit geval momenteel geen gevolgen heeft voor het dagelijks leven van Goesenaren.

Vragen?
Met vragen over uw eigen gezondheid kunt u altijd bellen met uw eigen huisarts.

Met algemene vragen over het virus kunt u ook bellen naar 0800-1351.

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van GGD Zeeland of het RIVM .  

Wat u moet weten als u een afspraak heeft in het Adrz of hier op bezoek wilt leest u op de website van het Adrz.

Actuele reisinformatie vindt u op Nederlandwereldwijd.

Verder blijven de bekende adviezen gelden voor de hand- en hoesthygiëne:

Handen wassen met zeep;

Niezen/hoesten in de elleboog;

Papieren zakdoekjes gebruiken.