HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Cees Pille kandidaat-wethouder Goes

Cees Pille kandidaat-wethouder Goes (29-11-2019)

Dit item is verlopen op 31-12-2019.
Cees Pille

De VVD fractie Goes draagt Cees Pille uit Goes voor als kandidaat-wethouder. Hij is hiermee beoogd opvolger van Loes Meeuwisse, die burgemeester wordt op Noord-Beveland. Cees Pille kan op unanieme steun van de fractie rekenen.

Cees Pille (49) is econoom en woont sinds 2017 met zijn vriendin en hun twee kinderen in Goes. Hiervoor woonde hij jaren in Rotterdam. Hij is nu secretaris van de VNO-NCW Zeeland.

De VVD ziet in Cees Pille een daadkrachtig bestuurder. Hij is erg betrokken bij de stad en de dorpen, en een goede netwerker. Als econoom is hij de perfecte kandidaat, zeker ook omdat financiën een belangrijk onderdeel van de portefeuille is.

Cees wil zich keihard inzetten voor de stad en omliggende dorpen. Hij wil de stabiele koers van Loes Meeuwisse voortzetten. ‘De financiën van de gemeente zijn op orde en dat moet vooral zo blijven’. Ook gaat hij zich sterk maken voor een goede bereikbaarheid van Goes en een bloeiende binnenstad.

‘Als nog redelijk nieuwe Goesenaar ben ik onder de indruk van de stad. Er gebeurt veel en er is een enorme ondernemerszin. Goes is een grote stad in het klein. Ik vind het geweldig dat ik daar nu zelf direct een bijdrage aan kan leveren.’ Cees schreef vorig jaar een wervende blog over wonen en werken in Zeeland die veelvuldig op social media werd gedeeld.

Cees bekleedde binnen de VVD diverse (bestuurs)functies. Hij is nu secretaris van Lokaal Netwerk Zeeland. Naar verwachting wordt Cees op 23 januari 2020 als wethouder van de gemeente Goes geïnstalleerd.

Bio Cees Pille

Leeftijd: 49 jaar

Geboorteplaats: Woerden

Samenwonend met Erica Ringelberg, 2 kinderen

Eerdere werkgevers:

  • Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten, Den Haag
  • Stichting Jong Ondernemen, Den Haag
  • VNO-NCW West, Den Haag
  • Federatie van Ondernemersorganisaties in Afbouw, Gouda
  • Nederlands Economisch Instituut, Rotterdam
  • Algemeen Verbond Bouwbedrijf, Den Haag

Hobbies: Basketbal, watersport en film

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ceespille/

Column: https://www.linkedin.com/pulse/zeeland-je-weet-niet-wat-mist-cees-pille/

Bron: Persbericht VVD-fractie Goes