HOME  |  In de gemeente  |  Nieuws  |  Burgemeester sluit drugspand aan Tak van Poortvlietstraat in Goes

Burgemeester sluit drugspand aan Tak van Poortvlietstraat in Goes (27-02-2019)

Dit item is verlopen op 16-03-2019.

Woensdag 27 februari 2019 heeft burgemeester Mulder een drugspand laten sluiten aan de Tak van Poortvlietstraat in Goes. De woning gaat per vandaag voor drie maanden dicht, tot en met woensdag 22 mei aanstaande.

In het pand is op vrijdag 23 november 2018 door de politie een handelshoeveelheid soft- en harddrugs, een professionele hasjpers en een
vuurwapen met munitie aangetroffen. Deze zijn op die datum door de politie in beslag genomen.

Opiumwet
De woning wordt gesloten op basis van artikel 13b van de Opiumwet.
Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten. De woning is vanochtend voorzien van speciale stickers ter verzegeling en op zichtbare plekken in het pand worden posters met kennisgeving van de sluiting aangebracht.

Drugscriminaliteit bestrijden
De sluiting van het pand aan de Tak van Poortvlietstraat is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen.

Burgemeester Mulder: “De wetenschap dat een woning deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan door omwonenden, gebruikers en bezoekers van het pand als zeer bedreigend worden ervaren. Door sluiting wordt de woning voor iedereen kenbaar uit het criminele circuit gehaald.”

Ook inwoners kunnen helpen drugscriminaliteit te bestrijden. Vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of een drugslaboratorium in de buurt kunnen gemeld worden bij de politie (via 0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Burgemeester Mulder: “Samen kunnen we onze gemeente veilig houden.”